Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A karácsonyi sztrájk elkerülése érdekében újabb béremelési ajánlatot tett a Metro

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Metro áruházlánc közleményéből szombaton kiderült, hogy egy harmadik ajánlatot is tett a KASZ-nak, amit az Üzemi Tanács is támogatott, így csökkent a valószínűsége, hogy a Metro dolgozói leteszik a munkát karácsony alatt.

Pénteken a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közleményben jelentette be, hogy karácsonykor sztrájkolhatnak a Metro áruházlánc dolgozói. A szakszervezet és a Metro november 28-án tárgyalt a bérek emeléséről. A tárgyaláson kapott béremelési ajánlatot, és a pénteken felajánlott, valamivel magasabb béremelést sem fogadta el a szakszervezet, mondván, ezek túl messze vannak a követeléseiktől.

Az új ajánlatban a Metro évi kéthavi extra bért ígér a Metro minden dolgozójának, amit az alapbér felett, akár cafeteria keretként is felhasználható juttatásként folyósítanának. A bérrendezésben felajánlották azt is, hogy az áruházi dolgozók 86%-a januártól több mint 23 ezer forint béremelést kapjanak, a vezetői beosztásban dolgozók pedig teljesítmény és bérsáv alapján átlag 22 ezer forint béremelésre lennének jogosultak.

Ha a KASZ elfogadja, akkor a Metrónál 2018. január 1-jétől a legalacsonyabb garantált munkabér meghaladná a 211 ezer forintot, tehát több mint 30 ezer forinttal a bérminimum fölött keresnének a munkások.

(Index)