Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A ma áldozatain nem segít, ha akkor védi meg a nőket Orbán, ha majd jönnek a migránsok

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte ma Orbánt a parlamentben, mikor ratifikálja már az isztambuli egyezményt a kormány, mikor iktat be fontos szabályokat a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzése érdekében a magyar jogrendbe.

Orbán Viktor erre lényegében annyit válaszolt: migránsok. Szerinte a magyar és az európai kultúra a nők tiszteletére épít, de most migránsok jönnek Európába, akik nem tisztelik a nőket, és erőszakosak.

„Nyújtson segítséget a kormánynak, hogy Magyarországot és Európát a migrációtól megvédhessük, így tehetjük a legtöbbet a nők elleni erőszak ellen” – kérte Bangónét.

Pedig tényleg nem kerülne sokba új és jobb szabályokat hozni a témában, és sok ártatlan ember életét lehetne megvédeni, embereknek lehetne segíteni vele. És ennek az egésznek nincs köze se a migránsokhoz, se ahhoz, hogy az európai férfiak tisztelik-e a nőket, és hogy a muszlimok nem tisztelik-e őket.

Merthogy jelenleg is vannak erőszak bűncselekmények, illetve zaklatások Magyarországon. És ha még el is fogadjuk azt, hogy ha több muszlim jönne Magyarországra, attól nőne ezeknek az eseteknek a száma, ez egyszerűen nem indokolja azt, hogy a mostani esetekkel ne foglalkozzunk.

2014 és 2016 között 167 nőnemű hozzátartozó sérelmére elkövetett emberölési ügyet regisztráltak. Rajtuk nem segíthet az, hogy majd ha jönnek a migránsok, akkor megvéd a kormány, ahogy a potenciális áldozatokon se segít, hogy a kormány harcol a migránsok ellen. Sőt, az se segít rajtuk, hogy az európai vagy magyar férfiak mennyire udvariasak.

Egy kormánynak mindig van politikai véleménye, ideológiája, álláspontja, értékei. Ezzel nincs is baj, de az gond, ha egy létező problémát ezekre hivatkozva nem akar megoldani. Mert itt ez történik, miközben emberek esnek áldozatul az erőszaknak, és emberek halnak meg.

Az pedig, aki rendelkezik ahhoz hatalommal és lehetőséggel, hogy tegyen valamit ezek megelőzésére, de nem cselekszik, az cinkos, ha néma.