Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lecsapnak a fideszes új hűbérurak

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ma van a Gyermekjogok világnapja, mivel is ünnepelhetnénk meg jobban, mint a lassan mindennapossá váló hírrel, miszerint egy fideszes polgármester kizsákmányolja választóit, cégének alkalmazottait.

Most éppen Szihalom polgármesteréről derült ki, hogy a korábban függetlenként induló, majd a Fideszbe belépő polgármester az egyébként általa alapított vendéglátóipari szakközépiskola diákjait ingyen dolgoztatta az éttermében, szakmai gyakorlat keretében. Volt  olyan, amikor pihenni se mehettek el munka közben, és a Magyar Nemzet cikke szerint sokszor még az étteremben felszolgált ételhez szükséges alapanyagok is az iskolának járó állami normatívából lettek kifizetve.

És ez a helyzet nem egyedi.

Halottunk a házat közmunkásokkal felépítő, vagy felújító polgármesterről, a felesége földjén közmunkásokat dolgoztató fideszes potentátról.

Ez egy mentalitás, ami egyre inkább járványként terjed a hatalom birtokosai között. Az a hűbérúri mentalitás, amely szerint ő bármit megtehet, és nem neki kell szolgálnia a választókat, hanem a választók az ő szolgái.

Nem azért nincs demokrácia Magyarországon, mert ilyen vagy olyan a választási rendszer, hanem azért, mert politikusok ma Magyarországon megtehetnek ilyeneket. Munkaeszköznek nézhetik az embereket,  választott tisztségüket pedig erőforrásnak a saját gazdagodásukra.

Ezt pedig azért tehetik meg, mert az emberek egyre inkább beletörődnek ebbe, a kritikus média egyre kevesebb emberhez jut el, és így egyre inkább normálisnak tűnik, ami nem lehet az:

a megalázottság, a kiszolgáltatottság, a kizsákmányolás.

De ilyen hűbéri rendszerben egyszerűen nem lehet élni, ennek a vége nem egy demokratikus ország, és nem a hozzá kapcsolódó, mindenkinek jutó jólét. Az az ország, ahol ilyenek következmények nélkül megtörténhetnek, visszafelé halad a történelemben, egy olyan elfeledett korba, ahol jobbágyok robotolnak a  földesúr földjén, és a jószágot csak azért nem vágják le, mert akkor nem tudnák megfejni.

Fel kell háborodni ezeken az eseteken, és ki kell állni, ahogy a sajtónak szivárogtató szihalmi diákok is kiálltak! És ki kell végre harcolni, hogy legyen következménye ezeknek a visszaéléseknek, mert különben tényleg gyarmat lesz ez az ország, saját vezetőink, oligarcháink földesúri gyarmata!