Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Putyin tagadja, hogy beavatkoztak az amerikai választásokba

Ez a cikk több mint 6 éves.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Donald Trump amerikai elnök röviden találkoztak Vietnámban, ahová Trump az USA történetének eddigi leghosszabb ázsiai körutazása során látogatott el.

Trump elmondása szerint többször is megkérdezte Putyint, hogy beavatkozott-e az amerikai elnökválasztásokba, amire az orosz elnök azt válaszolta, a feltételezés „abszurd” és „sértő”, írta a BBC.

„Azt mondta, abszolút nem avatkozott bele a választásainkba” – jelentette Donald Trump, aki ellen az igazságügyi minisztérium jelenleg is nyomozást folytat.

A hosszú ideje folyó nyomozás során Trump kampányának több központi tanácsadója is gyanúba jött. A három nagy amerikai titkosszolgálat (FBI, CIA, NSA) egyetért abban, hogy az orosz befolyásnak egyértelmű jelei vannak, az erről szóló tanulmányt a választások után hozták nyilvánosságra. A Facebook és a Twitter felületén futott kampányokról nemrég hosszabban is írtunk.

Pénteken a spanyol külügyminiszter, Alfonso Dastis kijelentette: bizonyítékaik vannak, hogy orosz csoportok függetlenségpárti álhírekkel próbálták befolyásolni a katalán függetlenségi válságot, illetve felgyorsítani a folyamatot. A spanyolok szerint ennek nem Spanyolország, hanem az Európai Unió stabilitása volt az elsőszámú célpontja. (444)