Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Balog szolga az emberi minőségről értekezett

Ez a cikk több mint 6 éves.

Minőségi emberi erőforrás nélkül nem működhetnek a nagy rendszerek, és minőségi munkát csak minőségi emberek tudnak végezni

– mondta az MTI tudósítása szerint Balog Zoltán egy egészségügyi díj átadásán ma, majd hozzátette:

lélek nélkül nincs együttérzés, nincs gondoskodás, nincs törődés, valódi gyógyulás és gyógyítás sem.

Tehát van egy miniszter, aki a nép szolgája, akinek a feladata az lenne, hogy a nagy humán tárcában minél több magyar embernek megfelelő oktatást, egészségügyi szolgáltatást, kulturális hozzáférést, szellemi jólétet biztosítson, és az ő feladata az is, hogy az ezekben az ágazatokban dolgozó dolgozóknak minél jobb munkakörülményeket és fizetéseket adjon.

És akkor ő ahelyett, hogy ezt tenné, arról értekezik, hogy az emberbogaraknak azoknak minőségieknek kell lennie, hogy működjön a rendszer. Aminek a működtetése az ő feladata. Nyilván benne nincs hiba, csak a fránya emberekben.

A miniszter sokadszorra megfejtette azt is, hogy az emberi erőforrás pont az, aminek tűnik: darabszám egy nagy összesítésben. Nem egyéni életek sokasága, hanem egy nagy halmaz, amivel lehet játszani, idetologatni, oda tologatni, ennek, annak adni, ahogy épp a politikai érdek kívánja.

Magyarországon, ahol a kormány azzal büszkélkedik, hogy az emberek a saját pénzükből egyre többet költenek egészségügyre, tehát egyre kevésbé jó az állami egészségügy. Ahol GDP arányosan nem több, hanem kevesebb jut az oktatásra, mint amikor 7 éve a Fidesz átvette a tárcát,

tehát abban az országban, ahol az emberek tudására és egészségére egyre kevesebbet költünk, a miniszter arról értekezik, hogy vannak nem minőségi emberek.

Hát kinek a feladata lenne az, hogy egyre kevesebb ember munkájával legyen gond? Hogy egyre több ember kapjon megfelelő, 21. századi oktatást, hogy egyre több ember kapjon megfelelő egészségügyi ellátást?

Hát micsoda képmutatás humánerőforrás miniszterként kiállni, és az emberi minőségről papolni?

Balog Zoltán egy szolga, egy választott kormány egyszerű tisztségviselője, akinek minden embert szolgálnia kéne. Minden ember egészségéért, minden ember tudásáért, minden ember kultúrához való hozzáféréséért kellene aggódnia.

Ha egy miniszter ilyen lekezelően beszél a népről, ami őt megválasztotta, az azt jelenti, hogy alkalmatlan a posztjára. Alkalmatlan, mert félreérti a feladatát.

A magyar népnek nem lenne szabad megtűrnie ilyen embereket vezető pozícióban.

Címoldali kép: Uwe Anspach/EPA/MTI