Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Átengedte a Kúria a Momentum civiltörvényes népszavazási kérdését, a Fidesz válasza: SOROS!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Bár a Nemzeti Választási Bizottság még nyáron elkaszálta, a Kúria végül azt a döntést felülbírálva hitelesítette a momentumos Kádár Barnabás népszavazási kérdését, ami a civiltörvény visszavonását kezdeményezi. A végzés jogerős.

Szóval ha összegyűlnek az aláírások, akkor a következő kérdésről lehet majd szavazni:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?”

Természetesen reagált a Fidesz-KDNP is, méghozzá gyorsan. Hollik István országgyűlési képviselő hirdetett rapid sajtótájékoztatót, beszédes címmel:

„A Momentum Soros-hálózatot támogató akcióterve”

Kép forrása: Momentum Mozgalom

Hollik gyorsan bele is zsúfolta beszédébe az összes riogatásra alkalmas toposzt Sorostól Brüsszelen át a migránsokig.

Kifejtette, hogy a kormányoldal kitart a törvény mellett, mert úgy vélik, hogy a külföldi finanszírozású szervezetek átláthatóságára a bevándorlási válság közben szükség van, mivel ezen szervezetek élen járnak a migránspárti politika támogatásában, ráadásul Brüsszel is éppen ezen NGO-kat vonná be a migránsok elosztásába, a kérelmek elbírálásába.

Kíváncsian várjuk, hogy Holliknak lesz-e igaza, és kitartanak-e a civiltörvény mellett, a kormány ugyanis előszeretettel ugrik el a mások által kezdeményezett népszavazások elől, így volt ez már a vasárnapi boltzár esetében is, lefújták a nagy olimpiai álmot is, legutóbb pedig Tarlós István futamodott meg a Római-parti kezdeményezés elől.

(A fotót a Momentum Mozgalom Facebook-oldaláról, Hollik István mondatait az MTI-től vettük át.)