Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyarországra szökne az Orbánnal szövetséges, bukott macedón miniszterelnök?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Igazi menedékközponttá válhat Budapest – no nem háború vagy éhínség elől menekülő embereknek, hanem az igazságszolgáltatás elől menekülő bukott politikusoknak.

Miután a macedón jobboldal – mely még a Fidesz előtt csúcsra járatta a sorosozást, és amely mellett a fideszes vezérkar, pl. Orbán Viktor is nyíltan kampányolt – megsemmisítő vereséget szenvedett az önkormányzati választások első és második fordulóján, megindult korrupt politikusainak a menekülése.

Gruevszki és Orbán az Európai Néppárt 2015-ös csúcsán (Fotó: Wikipedia)

A hatalmas lehallgatási botránya miatt eljárás alatt lévő pártvezér és egykori miniszterelnök, Nikola Gruevszki kérvényezte a bíróságtól, hogy visszakaphassa útlevelét és megszűnjön az a kötelezettsége, hogy minden héten meg kelljen jelennie a bíróságon. A kérelmét azzal indokolta, hogy meghívása van Orbán Viktortól egy budapesti látogatásra.

Nemrégiben a botrány két másik érintettjét fogták el a szaloniki repülőtéren, amint hamis bolgár útlevéllel Magyarországra próbáltak szökni. A két férfi a gyanú szerint maga is részese volt a több mint 20 ezer ember, politikus, közéleti szereplő telefonos lehallgatásában – ennek a lehallgatási műveletnek a középpontjában áll Gruevszki is.

Mint már korábban is írtuk, a Macedóniát egy évtizeden át vaskézzel irányító miniszterelnök és pártja, a VMRO erősen hasonlít Orbán Viktorra és a Fideszre: mindkét fél előszeretettel osztja meg a társadalmat, bélyegzi árulónak politikai riválisait, és használja minden adandó alkalommal a Soros-kártyát.

A mostani hírek szerint Budapestet nézték ki menedékül ezek a bukott politikusok, és a vezérüknek maga Orbán Viktor küldött meghívót.

(K-Monitor blogja)