Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Terrortámadás New Yorkban: 8 halott, legalább 12 sérült

Ez a cikk több mint 6 éves.

A legutóbbi rendőrségi közlések szerint 8-an meghaltak és több mint 12-en megsérültek, miután egy teherautó egy biciklútra hajtott a New York-i Manhattanben. A kocsi elsodort gyalogosokat és bicikliseket, majd egy másik teherautóval ütközött. A rendőrség azt közölte, hogy az elkövetőt meglőtték, miután kiszállt a kocsijából, majd őrizetbe vették. A bűnüldözési szervek terrorcselekmény miatt nyomoznak és Bill de Blasio polgármester is terrorcselekményről beszélt.

Fotó: Martin Speechley/AP

Az FBI Terrorizmuselhárító csoportja is a helyszínen nyomoz, az esetet egy ideje mint lehetséges terrorcselekményt vizsgálják, és Bill de Blasio polgármester is terrorcselekményt emlegetett.

Az amerikai mainstream sajtó szerint több szemtanú is arról számolt be, hogy a teherautó sofőrje azt kiabálta, Allahu Akbar.

Az eset New York Manhattan városrészében történt, kb. 1 kilométerre a leomlott ikertornyoktól.

Ez a videó nem sokkal az eset után készült a helyszínen.

Ezt a felvételt a szomszédos Stuyvesant középiskolai hallgatója készítette, a felvételen valószínűleg az elkövető látható.

Bill de Blasio, New York polgármestere a New York-i rendőrség sajtószobájában beszélt: „Nem fognak győzni. Ha megváltoztatjuk az életünket miattuk, ők győznek…. A New York-iaknak az üzenem, hogy maradjanak meg New York-iaknak, folytassák életüket.”

A feltételezett elkövetőt, egy 30-as férfit, egy New York-i kórházban látják el éppen. A férfinél egy légpisztolyt és egy paint ball pisztolyt foglaltak le.

„Az elkövetőt azonosították, de kilétét további nyomozásig visszatartják” – közölte sajtótájékoztatóján James P. O’Neill New York-i rendőrkapitány. A rendőrség egyelőre annyit mondott, hogy az elkövető a floridai Tampában él, 2010-ben érkezett az USA-ba Üzbegisztánból.

Trump: „New York, ez egy újabb támadásnak tűnik egy nagyon beteg és zavart személytől. A bűnüldöző szervek közelről követik. AZ USA-BAN NEM!”

(NBC News, CNN)