Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kovács Zoltán szerint a CEU világnézete köszönőviszonyban sincs a valósággal

Ez a cikk több mint 6 éves.

Interjút adott a szombati Magyar Hírlapnak Kovács Zoltán kormányszóvivő. Arra a kérdésre, hogy itthon szükség van-e a CEU-ra, azt válaszolta:

„Ezt a kérdést nem az államnak kell eldöntenie, hanem a piacnak, illetve azoknak, akik a magánegyetemek finanszírozását biztosítják. Arról azonban lehet véleményünk, hogy a Soros-hálózatban folyó oktatási tevékenységek kapcsán látunk-e problémákat. Fontos egy ország számára, hogy magas színvonalú felsőoktatási intézmények működjenek, ugyanakkor elgondolkodtató, ha olyan intézmények is működnek az országban, amelyek egy olyan sajátos világértelmezést vallanak, amelyről mára bebizonyosodott: köszönőviszonyban sincs a valósággal.”

Kép forrása: Fidesz.hu

Három dolgot kell kiemelnünk ebből az állításhalmazból.

  1. Ha azt a kérdést, hogy Magyarországnak szüksége van-e a CEU-ra, nem az államnak kell eldöntenie, akkor vajon a kormány miért próbálta mindenféle módszerekkel kiüldözni az országból? Piaci szempontból ugyanis a CEU-nak eddig is volt létjogosultsága, elég csak az egyetemi rangsorokat megnézni, és a finanszírozása is biztosítva volt…
  2. Egészen meglepő beismerés Kovácstól, hogy a CEU világképére hivatkozik, ezzel tulajdonképpen bevallva, hogy mégsem azokkal a működésbeli „problémákkal” van bajuk, amikre hivatkozva próbálták meg ellehetetleníteni az egyetemet (és miután a CEU minden törvényes feltételt teljesített, időhúzásba és terelésbe kezdtek).
  3. Definiáljuk a világnézetet, és vessük össze a valósággal. Azt Dömötör Csaba óta tudjuk, hogy még a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció is a különböző világnézetek összecsapása (annak ellenére, hogy mi ezt már megint nem kértük), ebben a gigászi harcban dől majd el, milyen Európában akarunk élni. De azt is a nemzeti konzultációk óta tudjuk, hogy a valósággal időnként épp a kormány nincs köszönőviszonyban, amikor alig álcázott propagandaanyagaikban tévinformációkkal és csúsztatásokkal igyekeznek gyűlöletet kelteni. Ha pedig innen nézzük a dolgot, és beillesztjük a sorba a CEU elleni küzdelmet, mint a Soros-hadjárat egyik állomását, akkor bizony erősen kérdésessé válik, hogy a Kovács Zoltán által hamisnak tartott világnézet nem-e pont az, ami a valóságot fedi le, és a kormány által kreált világnézet jött létre 2010 után (történelemhamisítástól új ellenségek kreálásáig széles eszköztárral) pusztán azért, hogy hatalomban tartsa a Fideszt?

Kínzó kérdések ezek…