Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Navalnijt tegnap engedték ki a börtönből, este már egy tüntetésen szónokolt

Idén már háromszor került rács mögé Alekszej Navalnij orosz ellenzéki blogger és politikus – 15, 25 most pedig 20 napra –, mert a vád szerint hatósági engedély nélkül szervezett tüntetéseket. A börtönből vasárnap szabadult aktivista este már egy demonstráción szónokolt a dél-nyugati Asztrahánban.

Forrás: Instagram

Az Instagramján publikált fotó alapján Navalnij jó hangulatban, „munkára készen” hagyta el a börtönt, ahol állítása szerint elolvasott 20 könyvet, megivott vagy 80 liter teát és kirgiz szavakat is tanult. A börtön előtt újságírók is szimpatizánsok várták, akik korábban egy molinót is kifüggesztettek a Kreml közelében, „Itt az ideje, hogy megszabaduljunk Putyintól, és megválasszuk Navalnijt” szöveggel.

A 41 éves politikus Putyin kihívójaként készül a jövő márciusban esedékes elnökválasztásra, bár az orosz Központi Választási Bizottság szerint felfüggesztett börtönbüntetése és próbaideje miatt nem indulhat jelöltként.

Az antikorrupciós bloggerként ismertté vált aktivista honlapján közölt képek alapján az esti asztraháni tüntetés is tömegeket vonzott, és jó hangulatban telt:

Olvass tovább!