Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb sztrájk jön az Operaházban 

Ez a cikk több mint 6 éves.

Három szakszervezet hirdetett meg munkabeszüntetést a Magyar Állami Operaházban csütörtökön, a dolgozókkal kötött kollektív szerződés hiánya miatt. A sztrájkra A hugenották október 28-i bemutatója alatt, 17.30 és 22.00 között kerülne sor.magyar_allami_operahaz_01.JPG

Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete az MTI-vel azt közölte: Ókovács Szilveszter igazgató ez év júliusa óta nem hajlandó „kiszámítható, tisztességes, a közalkalmazottak méltóságát és egzisztenciális biztonságát garantáló” kollektív szerződést kötni velük. A felhíváshoz csatlakozott a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, és a Színházi Műszaki Dolgozók Szakszervezete is.

merce.hu

A Magyar Állami Operaház dolgozóinak előző kollektív szerződését az igazgató tavasszal mondta fel, azóta a helyzetet nem sikerült rendezni. Emiatt a három érintett szakszervezet Balog Zoltán, emberi erőforrás-miniszternél ellenezte Ókovács igazgatói szerződésének meghosszabbítását. Hasonló sztrájkot már tartott az Opera augusztus 1.-én, akkor Ókovács gyors, tárgyalásos rendezést ígért.

(MTI)

Ez a cikk a ti támogatásotokból készült el.

A Mérce cikkeit ingyen olvashatjátok, de nem ingyen készülnek, hanem a ti támogatásotokból és a mi munkánkból! A Mércét nem támogatják pártok, oligarchák, hanem 100%-ban az olvasók hozzájárulásából működik, ez biztosítja a függetlenségünket, és pont ezért csak akkor maradhatunk fenn, ha te is beszállsz!

Kattints és támogasd a Mércét rendszeres havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal, hogy tovább működhessen és még jobb lehessen!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.