Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyárfás eltakarodott, hogy jöjjön egy talán kevésbé rossz Gyárfás

Ez a cikk több mint 7 éves.

A 90-es évek buheramaffiózójának, Gyárfás Tamásnak a hátrébb szorulása a magyar közéletben tényleg pezsgőbontást érdemel. Gyárfás lemondása az Úszószövetség éléről egy olyan pillanat, amellyel tisztább lett a magyar közélet. Egészen pontosan addig, ameddig ki nem nevezik, akarom mondani meg nem választják az MÚSZ új elnökét.

14148318_777452257a12cc29fc4967b87ca3bdd5_wm.jpg

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Pár hete én is írtam Hosszú Katinka Gyárfás Tamás elmozdításáért folytatott küzdelméről. Reménykedtem, hogy ez valóban egy olyan forradalom lehet egy korrupt gazemberrel szemben, amely tiszta marad. Azóta eltelt pár hét, és erre egyre kevésbé látok esélyt. Czene Attila, aki Orbán Viktor jóvoltából a szövetség elnöke lehet, már akkor is ott legyeskedett az úszok körül, de azóta egyértelmű lett a helyzet. Orbán Viktor megküldte a selyemzsinórt, és a frissen orbánosított Nemzeti Sport is címlapon szólította fel Gyárfást a lemondásra. Sőt, konkrét cikkek is megjelentek már arról, melyik fideszes ülhet az Úszószövetség élére.

Persze így is lehet, hogy jobb lesz majd a helyzet, az úszok számára átláthatóbb viszonyok jöhetnek majd. Tehát lehet örülni Gyárfás leváltásának, és kell is. Csak a lényeg nem változik. Ugyanis Gyárfás maga is Orbán Viktor fenekéből irányította a szövetséget. Az úszó VB 24-ról 90 milliárdra növő költségvetésének nagy részét Garancsi Istvánnak, Orbán Viktor jó barátjának, a Videoton focicsapat tulajdonosának cégei viszik el.

Annyi lesz a különbség, hogy most már kézi vezérlésre lesz állítva az Úszószövetség is, mint minden más az országban. Persze könnyen lehet, hogy ez is jobb lesz, mint a mostani állapot. De jó biztosan nem lesz.

Úgy tűnik, itt se történt meg a csoda, csupán annyi, hogy egy korrupt maffiózó helyét átveheti az állampárt egyik embere. Bár még van némi esély a csodára, de ahhoz az úszók ellenállása, és akaratuk, véleményük melletti kiállásra lenne szükség, amely autonómiát követel legalább egy sportágnak Magyarországon. Ha ennek az élére is odaállna Hosszú Katinka, leborulnék a lábai előtt!

Persze ettől még győzelem Gyárfás eltakarítása, és örvendetes, ha pár helyen legalább csilingelhetnek a poharak.De az igazi teljesítmény, a tisztító tűz, ami az ész és a tudás győzelmét hozza el az urambátyám országgal, a kis maffiákkal, és az állampárt mindent leuraló magatartásával szemben, még nem jött el.

De egyszer eljön.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.