Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár annyira hülyének néz minket Pharaon-ügyben, hogy az már egyértelmű hazugság

Ez a cikk több mint 7 éves.

„Annak, aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze.” (Pokorni Zoltán, 2010. március 17.)
„Én is ilyen vagyok, nekem sincs ujjlenyomatom.” (Lázár János, 2016. november 17.)
(Forrás: Sztivan.tumblr.com)

Tegnap jelent meg a cikk a Heti Válaszban, amely szerint az Orbán vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelő, az FBI által terrorizmus támogatása miatt körözött, korábban Oszama Bin Ládent is támogató Ghaith Pharaon úgy kapott tartózkodási engedélyt, hogy – bár ez kötelező lenne – sem biometrikus adatait, sem ujjlenyomatát nem vették le a magyar hatóságok.

lazar-janos.jpg

Erről kérdezték csütörtökön a Kormányinfón Lázár Jánost.

Lázár János nem zárta ki, hogy Pharaonnak nincs ujjlenyomata, ezért nem tudtak tőle ilyet rögzíteni. „Én is ilyen vagyok, nekem sincs ujjlenyomatom.”

És ebben a pillanatban leállhatnánk arról beszélgetni, hogy Lázárnak van-e ujjlenyomata, illetve, hogy Pharaonnak van-e, csak hát ez egy hazugság. Egy csapda és egy hazugság.

De mégis milyen gyakori, hogy valakinek ne legyen ujjlenyomata?

Mindössze négy kiterjesztett család ismeretes a világon, melyeknél az Adermatoglyphia nevű genetikai rendellenesség megfigyelhető. Vannak betegségek, mint a Naegeli–Franceschetti–Jadassohn szindróma (NFJS) és a dermatopathia pigmentosa reticularis (DPR), melyek szintén ujjlenyomat-hiánnyal mutatkoznak meg, de ezek veleszületett betegségek, és pigment-, fog- és izzadságmirigy-hiánnyal is járnak – ilyen kellemetlen tüneteket se Lázár János, se Pharaon nem mutat. Tudjuk azt is, hogy egyes kemoterápiás gyógyszerek esetén megfigyelték, hogy rák elleni kezelés az ujjlenyomat átmeneti eltűnését eredményezte (egy adott gyógyszernél az esetek két százalékában.)

Mi következhet ebből? Vagy innen kívánunk mihamarabbi gyógyulást Lázár Jánosnak és Ghaith Pharaonnak. Vagy megint hülyének vagyunk nézve.

Lázár János pontosan tudhatta, hogy ezt a kérdést a tegnapi nap után felteszik neki. Fel kellett rá készülnie, hiszen ez a dolga. Informálódhatott volna, beszerezhette volna a pontos döntéseket az ügyben, sőt lehet ezt is tette.

De ő azt választotta, hogy nem válaszol, hanem elüti valamilyen hülyeséggel az ügyet, hogy a hülyeségre figyeljünk. Nem zárta ki egy teljesen abszurd eset lehetőségét, saját abszurd esetére hivatkozva. Mintha egy orvos úgy diagnosztizálna, hogy amikor megkérdezi a beteg, mennyi esélyem van a rákra, az orvos annyit válaszolna vizsgálat helyett, nem zárhatjuk ki, hogy ön rákos, hiszen számos rákos pácienst láttam már.

De nem szabad. Lázár válaszából egyenesen következik, hogy igaz a Heti Válasz információja, és a magyar hatóságok egy Orbán családjával üzletelő, FBI által körözött terroristatámogató üzletembert beengedtek úgy az országba, hogy lehetőséget adtak neki az ellenőrzés megkerülésére, és belépési lehetőséget az EU-ba.

A Pharaon ügyben nem csak ez történt a héten. A miniszterelnökség például megtagadta a választ a Demokratikus Koalíció kérdésére, hogy mondják el merre járt Orbán azon a napon, amikor Mészáros Lőrinc és Pharaon jachtja teljesen véletlenül ugyanabban a kikötőben kötött ki.

És elindult Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a kastélyfelújítása, amely szintén Pharaonhoz köthető.

Nagyon úgy tűnik, a kormány titkol valamit ebben az ügyben, és ködösíteni próbál, és ahogy többet tudunk meg Pharaon magyarországi ügyeiről, egyre inkább egy olyan kép bontakozik ki, amelyben egy terroristatámogató bűnöző üzletel Orbán családtagjaival, a magyar hatóságok segítségével.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.