Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Techet Péter: Lesz-e négymillió ember, aki fél Pozsonyban a magyar szótól?

Ez a cikk több mint 7 éves.

1.

„A keleti határszéleken ömlik be az idegen. Hiába figyelmeztet Istóczy Győző, nem szerveződik békemenet, nem záródnak a határok, nem szigorodnak a bevándorlási szabályok. A liberális kisebbség budapesti kormánya süket a magyar valóság panaszára. (…) Kelet-Magyarország több vármegyéjében is már no-go-zónák alakultak ki: helyek, ahol a betolakodó, az európai keresztény-muzulmán kultúrkörtől idegen zsidóság a saját szabályai szerint él. Öltözködésük, nyelvük, szaguk eltér a mieinkétől. Az emberek félnek. A Russia Today tudósítása szerint Tiszaeszláron már emberéletet követelt a zsidók mohósága. Ezekkel nem lehet együtt élni! Ezek világrabbinátust akarnak az egész világon!„

(1883)

svabok.jpg

Svábellenes közhangulat a II. vgh. után, forrás

2.

„Grga Tuškan arról számolt be a zágrábi parlament mai ülésén, hogy a szlavóniai városokban egyre többen félnek: magyar szót hallani az utcákon, egyesek még a lecsó szagát is kivenni vélték a levegőben. (…) A felháborodott lakosság a helyi zsidóságra gyanakszik, amely az ázsiai magyarok nyelvét használja a keresztény-európai horvátok között. A képviselő szerint érthető, ha egyes polgárok jogos dühükben rágyújtják a magyarul beszélőkre a házaikat. (…) Ez itt Európa, és nem adjuk át a hazánkat, a házainkat az ázsiai zsidónak és magyarnak! Ahogy azt se hagyjuk, hogy emelkedjék a pálinka ára!„

(1897)

3.

„Magyarország elsőként ismerte fel a problémát. (…) Míg Nyugat-, de még Délkelet-Európa államai, s főleg politikusai is kapkodják a fejüket, és nem mernek, nem tudnak reagálni mindarra, ami a szemünk előtt zajlik, a magyar kormány bátran lép. Mindenki pontosan láthatja, miként növekszik a zsidóság számaránya számos értelmiségi területen, ahogy az is látható, hogy e népréteg nem illeszkedik az európai kultúrkörbe, vallásuk eltér a keresztény-turáni magyarságtól, a keresztény-muzulmán közös európai talajtól. Nem valók abba az Európába, amit a kereszténység és az iszlám tett naggyá.

Ezt látni lehet Belgrádban ugyanúgy, mint a vörös Bécsben vagy a nihilizmus és kozmopolitizmus istentelen kabaréjává lett Berlinben. De senki se mer lépni. Egyedül a magyar kormány szánta el magát, és cselekedett. Teleki Pál miniszterelnök kormánya a külföld ricsaja, a globalokomprádor Népszövetség és hazai kollaboránsainak tiltakozása mellett – igenis, nagy többséggel – elfogadta azt a törvényt, amely a zsidó népfajnak, amint minden más népfajnak is, nem annyi helyet enged az oktatásban, amennyit a tudás bolsevik trükkje hagyna, hanem amennyit a lakosságon belüli számarányuk indokol. Ma még sivít a külföldi sajtó, de már másutt is növekszik az elégedetlenség hangja! Münchenben már egyesek alternatívát kínálnának Németországnak – és nincs messze az idő, amikor a budapesti modell, a zsidókérdés magyar megoldása nem szégyenre ad majd okot, hanem ez lesz a fősodor.„

(1923)

4.

„Budapest körül ma egy no-go-gyűrű van: mindenütt svábok, svábok, svábok! Mellettünk, de nem velünk élnek. Mogorván néznek a mulatozóra, irigyek, zsugoriak. A magyar embernek nem kell az ilyen!„

(1946)

Támogasd a Kettős Mércét, hogy ne csak a kormányzati gyűlöletpropaganda jusson el az emberekhez, hogy a Mérce cikkei még több emberhez eljuthassanak a népszavazás kapcsán. Támogass minket 1000, 2000 vagy 5000 forinttal (ezekből az összegekből plusz 1000, 2500, vagy 7000 emberhez juthatunk el), és írd be a közlemény rovatba, hogy népszavazás; az így beérkező pénzeket a népszavazással kapcsolatos cikkeink, posztjaink Facebook-hirdetésére fogjuk fordítani.


támogatás bankkártyával

Ha Paypalen vagy banki utalással támogatnál minket, ide kattints.

5.

„A gyökértelen cohnbenditek megint a nemzetek ellen támadnak. Megint egységes Európát akarnak. De mi nemet mondunk a föderatív Európára! Mert mi pontosan tudjuk, miről is szól a föderatív Európa! Mi az, amit elhallgatnak előlünk! Cohn-Bendit úr ugyanis nem beszél arról például, hogy azzal a Tőkés Lászlóval ül egy frakcióban, aki a román nemzetállamot vonja kétségbe! Cohn-Bendit úr – milyen név ez már? – nem beszél arról sem, hogy egy föderatív Európában majd magyarul is ki lesz írva Pozsony neve! Kell ez nekünk?

Nem, ebből a liberális szennyből nem kérünk! A Nemzetek Európája a megoldás! Egy olyan Európa, ahol a nemzetállamoké az utolsó szó. (…) Beszéljenek Budapesten vagy Győrött magyarul, de ez itt Szlovákia, a szlovák nemzet állama, és itt kuss a magyarnak. Hiába babuskadják őket a sorosista ballibbantak, a nagy emberi jogi aktivisták, akiknek valahogy mindig csak a magyarok fájdalma fontos, sohasem a szlováké, a többség szava dönt. És itt a többség szlovákul dönt! El lehet hallgatni, vagy el lehet menni, kedves magyarkáim!„

(2007)

6.

„Néhány éve úgy tűnt, hogy ezek a tételek mindannyiunk számára nyilvánvalóak. Néhány éve úgy tűnt, hogy ebben egyetértés van közöttünk. Néhány éve úgy tűnt, rend van, nekünk is tetsző rend van az európai vezetők fejében és szívében, egymás után jelentették ki, hogy a multikulturalizmus halott. (…) Magam úgy látom, hogy Brüsszelben és néhány európai fővárosban a politikai és szellemi elit világpolgár, szemben az emberek nemzeti érzelmű többségével. Úgy látom, hogy a politikai vezetők ennek tudatában is vannak. S miután nincs esély, hogy szót értsenek a saját népükkel, inkább szóba se állnak az emberekkel.

Ahogy mifelénk mondták: tudják, merik és teszik. Ez pedig azt jelenti, hogy az igazi baj nem Európán kívül van, hanem Európán belül. Európa jövőjét első helyen nem azok veszélyeztetik, akik ide akarnak jönni, hanem azok a politikai, gazdasági és szellemi vezetők, akik Európát az európai emberekkel szemben megpróbálják átalakítani. (…) Így lett a mai kor esszenciája és szimbóluma a kötelező betelepítési kvóta. Önmagában is fontos, de magába sűríti mindazt, amitől tartunk, amit nem akarunk, és ami szétfeszítheti az európai népek szövetségét. (…) Nem adjuk fel azt a jogunkat, hogy mi dönthessük el, kivel akarunk együtt élni, és kivel nem.„

(2016)

7.

„Szerencsétlen módon van egy találkozási pont a globalizmus és a kalifátus között, hiszen a globalizmus is a nemzeti identitás felszámolását, kiüresítését, a nemzeti szuverenitás feladását hirdeti. Persze más is szerepet játszhatott ebben, de ki tudott alakulni az iszlám és a balliberális oldal között egy szövetség. Minket, hívő keresztényeket ez olyan helyzetbe hozott, hogy végig kellett gondolnunk politikai világnézetünket.„

(2016)

8.

Magyarországon vasárnap népszavaztatás lesz, azaz a többség diktatúrát gyakorol. A népszavaztatás mindannak az ellentéte, ami a parlamentáris demokrácia. De ez most mindegy is, messzire vezetne.

A népszavaztatáson feltett kérdésnek azonban értelme és jogi következménye nincs: a kvótáról rég letettek az Európai Unió tagállamai, ráadásul a magyar választópolgárokat nem is a kvótáról kérdezik, hanem csupán arról, hogy ha egyszer esetleg mégis bevezetnék a kvótát, akkor járuljon-e hozzá az Országgyűlés. Egyrészről a legtöbb EU-s jogszabály eleve igényli az Országgyűlés és/vagy a kormány hozzájárulását, másrészről az Országgyűlés Magyarország EU-csatlakozásával már egykoron eleve beleegyezett ilyen jellegű, egyébként a magyar kormány képviselőinek részvételével hozott, uniós döntésekbe.

Hacsak a kormány nem akarja végleg visszavonni ezt a felhatalmazást, azaz nem akarja kivezetni az országot az EU-ból. (Nem fogja.) Vagy hacsak nem volt más eszköz a Fideszen belül meglévő EU-ellenesség levezetésére. (Lett volna.) Vagy hacsak nem lehet az ország rossz állapotáról, a valóságról másképp elterelni a figyelmet. (Tényleg nem lehet.)

9.

Európa nem válhat a világ szociális hivatalává, nem oldhat meg minden problémát, különösen nem oldhatja meg őket, ha mindent és mindenkit Európába hív. Ezt persze senki nem is vitatja. Angela Merkel tavaly ősszel sem „meghívta„ a menekülteket Németországba, hanem reagált egy rendkívüli helyzetre, amit a magyar kormány tudatosan vagy hozzá nem értésből okozott. Ha akkor a németek nem nyitják meg a határt, egymillió menekült reked Délkelet-Európában, ami erőszakhoz vezethetett volna. Merkel ettől védte meg Európát és a magyarokat.

Elvárható természetesen, hogy a menekült és a bevándorló tartsa magát azon ország szokásaihoz, törvényeihez, amely országot vélhetően éppen azért választott bevándorlása vagy menekülése célpontjául, mert szívesebben él annak szokásai, törvényei szerint, mint az otthoniak alatt.

A vasárnapi magyarországi népszavaztatásnak azonban mindehhez nem sok köze van. Elég a nyelvtani értelmezést megnézni! A feltett kérdés ugyanis nem a bevándorlásra, nem a menekültekre, nem is a bevándorlók és a többségi társadalom viszonyára vonatkozik, még csak nem is a nem létező menekültkvóta bevezetéséről szól – hanem csupán arról, hogy az Országgyűlés dönthessen-e egy olyan kérdésben, amiben egyébként is az Országgyűlés és/vagy a kormány lenne jogosult dönteni.

Egy evidencia kedvéért azonban nem mennének el kétmilliónyian se népszavazni. Ezért kell a kontextus. Ami viszont szintén nem a bevándorlásra, nem a menekültekre, nem is a bevándorlók és a többségi társadalom viszonyára vonatkozik, még csak nem is a nem létező menekültkvóta bevezetéséről szól. Hanem az irracionális gyűlölet fokozásáról, a propaganda hatalmáról a valóság felett. Lesz-e négymillió ember, aki tényleg fél a pirézektől?

Ha a vasárnapi kérdést nyelvtanilag nézzük, felesleges elmenni voksolni. Ha a kérdés és a kampány kontextusát nézzük, akkor becstelenség és/vagy butaság NEM-mel szavazni.

 Techet Péter

 

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.