Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A volt Kertem mellől is kiszorítják a Ligetvédőket (Élő)

Ez a cikk több mint 7 éves.

Ma délelőtt újra kopaszok és rendőrök jelentek meg a Városligetnél és kezdték el felszámolni a Ligetvédők a volt Kertem mellett kialakított egyik táborát. Méghozzá azon a helyen, ahol bejelentett tüntetés van most folyamatban.

13950854_10153500800361324_965247071_o.jpg

Fotó: Bontják a Ligetvédők újabb táborát.

11 óra körül rendőrök és biztonsági őrök jelentek meg a Városligetben a volt Kertem épülete mellett, és felszólították az ott lévő aktivistákat, hagyják el az épület és a Nagyrét közötti területet, mivel azt építési területté nyilvánították, így balesetveszélyes. És a balesetveszélyesség miatt az aktivisták testi épségének megőrzése érdekében el kell hagyniuk a területet. Kordont húztak a tüntetők és eddigi táborhelyük közé. A Ligetvédők többszöri kérésére se mutattak semmilyen dokumentumot, amely az eljárás jogszerűségét igazolná, bár szóban azt állították, rendelkeznek ilyennel.

A helyzet azért érdekes, mert a területen bejelentett tüntetés van folyamatban, amelynek szervezőjét nem tájékoztatták arról, hogy építési terület lett a bejelentett és tudomásul vett tüntetés helyszíne. És kérdés az is, egy cég joga az építkezésre felülírhatja-e az Alaptörvényben alapjogként kezelt gyülekezés jogát.

Az egyik aktivista a kordonon belül lévő egyik épület tetejére láncolta magát, hozzá tűzoltókat hívtak, de végül önként elhagyta a most már építési területnek számító helyszínt. Jelenleg 30 ligetvédő van a helyszínen, de a Ligetvédők elindították riadóláncukat, és arra kérnek mindenkit, aki tud, menjen a helyszínre.

Tudosítónk a helyszínen, ahogy történik valami, az frissül a cikkünkben.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 264 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.