Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Radikálisan tiltakozol? Bedugnak a pszichiátriára!

Ez a cikk több mint 7 éves.

Ma reggel a Ligetvédők lebontották a Közlekedési Múzeumot körülvevő kordonokat, amiket vasárnap éjszaka a Városliget Zrt. által felkért cég megbízásából biztonsági őrök helyeztek el ott, hogy megkezdődhessen az épület bontása. Úgy kezdenék bontani az épületet, hogy még nincs végleges terv arról, hogy fog kinézni, amit a helyébe építenek.

l_php.jpg

Komáromy Gergely a kéményen: később önként lejött (Fotó: Blikk)

A kordon lebontása után a Ligetvédő aktivisták tiltakozni kezdtek. Komáromy Gergely, a Riddim Colony együttes frontembere, a Ligetvédők egyik tagja felmászott az épület tetejére, és ott egy molinót helyezett el. Majd miután a rendőrség elkezdte kiszorítani az építési területnek nyilvánított helyszínről az embereket, ő tovább mászott az épület kéményére, hogy ott tiltakozzon, hiszen ameddig civil tartózkodik a területen, elvileg nem folytatódhatna az építkezés. Az építkezés viszont folytatódott. Gergely pedig egy idő múlva önként úgy döntött, hogy lemászik a kéményről.

Tiltakozik a milliárdos ingatlanbiznisz ellen, tehát elmebeteg

Ekkor következett a meglepő fordulat, ugyanis miután az egyik Ligetvédő önként, saját döntése alapján feladta a tiltakozást, ám mentőautóba tuszkolták, és a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályára szállították, ahol legalább holnapig benntartják megfigyelés céljából – tudta meg a Kettős Mérce két különböző forrásból.

De nem csupán ennyi történt azután, hogy a média nagy része elhagyta a Közlekedési Múzeum körüli területet. Egy fiatal férfit azért tartóztattak le a rendőrök, mert a táskájában egy 5 centis kiskést találtak. A felvételen egyértelműen látszik, ez csupán indok volt arra, hogy kiemeljék, mert ő volt az egyik hangadó, hangosbeszélővel a kezében. Sőt, másokat is előállítottak a rendőrök azután az akció után, amelyben egy munkagép bejutását próbálták megakadályozni a Ligetvédők. Ebben a rendőrségi akcióban többen is megsérültek egyébként.

Nem hippik

A városligeti tiltakozás már rég túlmutat azon, hogy itt hippik védik a fákat. Itt egy milliárdos ingatlanberuházásról van szó, amely a kormánynak azért fontos, hogy Orbán Viktorék várbaköltözéséhez helyet csináljanak azáltal, hogy a várból a városligeti Múzeumi Negyedbe költöztetik a Nemzeti Galériát.

Folyamatosan azt látjuk, hogy állami pénzen megvásárolt médiával, fizetett cikkekkel és hirdetésekkel próbálják befolyásolni a közvéleményt, és sajnos tegnap reggel óta azt is láthatjuk, hogy a magyar rendőrség asszisztálásával, megkérdőjelezhető jogszabályalkalmazással lép fel a tüntetőkkel szemben a Városliget Zrt. által megbízott cég, vagyis inkább az általuk felbérelt kopaszok.

Most kell segítenünk

És ennek a helyzetnek a csúcspontja, amikor a hatalom kábé elmebetegnek nyilvánítja a tiltakozókat. Eddig is ment a hippizés (miközben több, egyébként saját bevallása szerint Fidesz-szavazó helyi lakossal is találkoztunk a helyszínen, akik tiltakoznak a Városliget tönkretétele ellen), de új fejlemény az, hogy a saját racionális döntésével a tiltakozást abbahagyó Gergelyt lényegében „diliházba” vitték, mert radikális módját választotta a tiltakozásnak. Szemtanúk szerint azt kiabálta, miközben betuszkolták a mentőautóba, hogy nem akarja, hogy begyógyszerezzék.

Pedig ő nem őrült, hanem csupán egy milliárdos ingatlanbizniszt és annak a beruházásnak törvénytelen végig vitelét akarja megakadályozni, amit a budapesti lakosok 75 százaléka elutasít. Ő csupán a nép értékeit, a nép beleszólási jogát védi.

De ma mégis ő lett elmebetegnek nyilvánítva.

A hírek szerint birtokvédelmi eljárást kért most a Városliget Zrt. a Ligetvédők táborára. Most kell nagy segítség azoknak, akik helyettünk védik a közös adófizetői értékeket. Aki tud, menjen ki akár ma vagy holnap a Ligetvédők táborába, és védjük meg közösen az állami, tehát a közös tulajdonunkat, és harcoljunk azért a jogért, hogy az állam ne verőemberekkel, ne a tiltakozókat pszichiátriára beutalva hozza meg döntéseit, hanem a népet megkérdezve, a többségi akarat érvényesítésével.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.