Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Százezrekért vagyonvizsgálat, milliárdokért semmi?

Ez a cikk több mint 8 éves.

Juhász Pétert lehet szeretni, és nem szeretni, a pártjára lehet szavazni, és lehet nem szavazni. Én speciel kedvelem Juhászt, de nem szavaznék a pártjára, én jóval balrább állok az Együttől. Amit viszont az elmúlt napokban kap a Fidesz-médiától, felháborító, függetlenül attól, hogy mit gondolunk egyébként róla és a pártjáról. Ami még zavaróbb, hogy a mainstream média nem hajlandó kontextusba helyezni az ügyet.
mirkofon.jpg

Lássuk is, mi történt:

Juhász Péter vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Orbán Viktor ellen, a hatvanpusztai dácsa miatt, amelyről egyre több jel mutatja, hogy a miniszterelnök családja használja. József Nádor volt kúriájáról van szó, amit most Mészáros Lőrinc bérel Orbán apjától, és Orbán használja. Mi van? Nem stróman-szagú kicsit a dolog, nem bűzlik a pénzátjátszástól?

Pár nap múlva a Tv2 (amit Andy Vajna frissen vásárolt meg, a hírek szerint közpénzből, és úgy hírlik, a csatornát Habony Árpád irányítja), majd a teljes Fidesz-sajtó rágalomhadjáratba kezd Juhász ellen, azt állítva, hogy az Együtt önkormányzati képviselője 350 ezer forintos fizetéséből nem futhatja II. kerületi bérleményére, mert annak a havi bérleti díja több százezer forint. Ezért a Fidesz vagyonosodási vizsgálatot kezd Juhász ellen (mondjuk ezt eddig már többször bejelentették és végül nem tettek semmit, Juhász pedig mindig elmondta, áll a vizsgálat elé).

Juhász hiába mondja el, hogy a felesége is keres pénzt, hogy 350 ezer nettót keres Juhász maga, és 250 ezer forint a bérlemény havi díja, hogy segítik kis adományokkal támogatók, ez nem érdekli a Fidesz-médiát, tovább erőltetik a tíz, százezres korrupciós ügyet egy ellenzéki képviselővel szemben.

Mindeközben Orbán Viktor ellen nem indul vagyonosodási vizsgálat, a Fidesz nem akarja tisztázni a dácsa ügyeit. Ahogy nem lett tisztázva az sem, hogy miből tellett Rogán Antalnak a lakásra, ami többe került, mint amennyit az elmúlt 10 évben összesen legálisan keresett, ahogy nem derült ki az sem, Lázár János azóta már talán 8 éves fia hogyan rendelkezhet 70 milliós lakással, hogy Szijjártó Péter miért adta el áron alul az ingatlanját Dunakeszin, miközben a villája megvásárlásához családi összefogásra volt szükség.

A Fidesz-média nem foglalkozik azzal, hogy egy olyan, 450 milliárdos közbeszerzést írtak ki (450 milliárdból az állam által fizetett összes, több mint másfél millió munkavállaló 20 ezer forintos béremelését lehetne egy évig állni), amit csak Mészáros Lőrinc nyerhet meg. Tönkremegy a rendőrségen a Rogánra az V. kerületi ingatlanügyekben terhelő bizonyítékot jelentő CD, máig nem derült ki semmi arról, hogy a Quaestor-ügyben pontosan hogyan és mennyit bukott az állam. Folytassam még?

A  Fidesz teljes médiája azon dolgozik, hogy egy ellenzéki képviselő albérlete után nyomozzon, egy százezres tétel kapcsán. Ennél nem kell egyértelműbb bizonyíték arra, mit csinál ma a kormány, és mi a célja.

Persze elképzelhető, hogy vaj van Juhász fején, csak ezt úgy állítja a teljes Fidesz-média, hogy nem tudja bizonyítani, sugallásokra, híresztelésekre alapozva mennek rá Juhászra. Azokat az állításokat pedig, amiket Juhász felhoz, meg se akarják hallgatni, konkrétan kivágják a tévéhíradóból, ahogy az Orbán vagyonosodását firtató kérdést is. Juhász még segít is nekik ezzel a pénzgyűjtés históriával, amivel azt a benyomást kelti, mintha magáncélokra gyűjtene pénzt, és nem a korrupció elleni küzdelemre.

De itt a lényeges kérdés pont nem a személye, hanem az, ami ebben az ügyben közös azzal, amit az elmúlt hetekben más ügyekben is látunk. Puklizások, hírhamisítások tömkelege, hogy nem azzal foglalkozik a kormánypárti média, hogyan lehetne jobb a gyerekünk oktatása, hanem azzal, hogy ki volt Pukli István nagyapja, és hogy hogyan tudnák kicsinálni a csávót, amiért kritizálni mer.

A helyzet pedig az, hogy a kormánypárt nehéz helyzetbe hozza az ellenzéki vagy bizonytalan szavazót, mert amúgy fontos lenne, hogy kiderüljön, Juhász Péter pontosan miből él.

Fontos lenne a  képviselők vagyonosodásának megfelelő vizsgálata, csak ezt ugye az elmúlt 3 évben éppen a Fidesz utasította el már több, mint ötször, többek között arra hivatkozva, hogy rombolja a demokráciát, ha a képviselők zsebében turkálnak az emberek.

Csak hát akkora a különbség a valós érdeksérelem, azaz az eltűnt állami milliárdok, a közpénzből harácsoló fideszesek, és Juhász magánpénzről szóló ügye között (mert ugye Juhász közpénzhez hozzá se fér), hogy ha komolyan venném a Fidesz-média kérdéseit, akkor szembeköpném a józan észt.

Úgyhogy most bármennyi egyéb baja is van az embernek Juhászal, hangosan kell követelni, hogy a valóságról beszéljenek a tévék szerkesztőségében, a média valóságos feladatait lássák el, és ne karaktergyilkos propagandacélokat.

Mert ez nem más, mint a pénzzel és hatalmi erővel vásárolt médiafölény politikai fölényre való átváltása, a még látszólagosnak sem mondható médiaegyensúly további torzítása, és ezzel a hatalom totális előrenyomulása. Ez a média prostitúciója.

Amikor pedig kiderült, mi történik az állami milliárdokkal, hogyan telt Szijjártónak, Rogánnak, Orbánnak, azoknak, akik a közpénzt fogyasztják, álomvillákra, akkor majd elő lehet, és elő is kell venni Juhász Pétert: virítsa a bizonyítékait. Addig viszont ez a kampány nem szól másról, mint az állampolgárok becsapásáról, az ellenzék lejáratásáról. Ehhez pedig még egy jogos kérdéssel sem asszisztál az ember.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 204 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.