Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elindult a harc a Városliget fáiért – folyamatosan frissül

Ez a cikk több mint 8 éves.

Reggel munkagépek jelentek meg a Városligetben a Kertem nevű szórakozóhely körül, hogy előkészítsék a munkaterületet a Városliget átalakításához, azaz kivágják a fákat. Egyre több tiltakozó van a helyszínen. Civilek,  a Legyen a liget a kertem, a Civilzugló egyesület, a PM, az LMP képviselői és aktivistái bemásztak az építési területre, és blokkolták a munkát, jelenleg a rendőrség igazoltatja őket, és várják a terület tulajdonosát, hogy intézkedni tudjanak ellenük.

A cég 40 fa kivágására kapott engedélyt, de nem várta meg, hogy ez a döntés jogerős legyen, a fellebbezési határidő lejárta előtt kezdett a favágásba. A civilek és a pártok is azt kérik, aki tud, menjen a helyszínre, és tiltakozzon a fák kivágása ellen, folyamatosan érkeznek az újabb és újabb tiltakozók a helyszínre, és az építési területre is.

 

Elkezdték a pusztítást, vágják a fákat a Városligetben!Szabó Rebeka Zugló alpolgármesterével, civilekkel és a PM…

Közzétette: Szabó Tímea – 2016. március 17.

Jelenleg a terület tulajdonosát várják, aki ha megérkezik, fel tudja hatalmazni a rendőrséget, hogy távolítsa el a tüntetőket, és folytatódhasson a fakivágás.

Az LMP képviselői, sőt Illés Zoltán volt Fideszes képviselő, és államtitkár is csatlakoztak a tiltakozáshoz, egyre többen mennek be az építési területre, ha a rendőrség mindenki ellen fellép, hosszú ideig fog tartani a tömeges előállítás, ezért érdemes a helyszínre sietni, és csatlakozni.

Megérkezett a terület tulajdonosa, a Városliget Zrt képviselője a helyszínre és a rendőrökkel tanácskozik.

Győztek a tiltakozók levonulnak a gépek, a rendőrök, ma nem vágnak több fát ki a Városligetben! A tiltakozók most arról beszélnek szerveződni kell, és folyamatos jelenlét, hogy ne vágjanak ki holnap és azután se több fát!

A helyszíni és a 444 információi szerint is, amint elmennek a tiltakozók, de valószínűleg éjszaka folytatják a fakivágást. Azóta a kivágott fákból barikádot építettek a tiltakozók, és megszervezik a folyamatos őrséget, aki szeretne csatlakozni, az bármikor megteheti a Kertemnél a Városligetben.

Ma győztek a tiltakozók, nincs több fakivágás mára a Városligetben! Levonult a rendőrség, és a munkagépek is abbahagyták…

Közzétette: Kettős Mérce – 2016. március 17.

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 191 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.