Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szervezzünk gyűjtést az eladósodott Orbán Viktornak! Vagy…

Ez a cikk több mint 8 éves.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata szerint van egy fél budapesti lakása, egy felcsúti háza, 5 millió forint készpénze (abból az 5 és fél millióból, amit egy könyv bevételeként szerzett), és 7 milliós tartozása, még egy autója sincs. Ezekből az adatokból látjuk, mivel évek óta nem tudja Orbán Viktor kifizetni a hitelét, és csak egy fél lakása, meg egy háza van, ha tovább nő a banki hitel, mi lesz? Csak nem kerül az utcára a miniszterelnök úr? Mondjuk, felmerül az a kérdés, aki havi egymilliós fizetéséből tíz éve nem tud egy nyamvadt hitelt törleszteni, sőt igazából megtakarítani sem, hogyan nevezhetjük jó gazdálkodónak?

141019orbanmillenaris04mor.jpg

(Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság)

De mi történik egy előre nem látható betegségnél? Vagy ha elveszíti a munkahelyét? Ha ne adj isten, a ménkű egyszerre csap bele a felcsúti házba és a budapesti félingatlanba? Hát mégse hagyhatjuk, hogy a miniszterelnök hajléktalanként éljen, főleg azok után a törvények után, amiket a hajléktalan emberek ellen hoztak kormányzása idején. Nem lenne érdemes gyűjtést szervezni, hogy ne kelljen koplalnia Magyarország miniszterelnökének a súlyos hitel visszafizetéséhez?

Mi van, ha a strómanok, akarom mondani, a barátok nem tudnak pénzt adni? A milliárdos szomszéd, Mészáros Lőrinc például. Vagy Garancsi István, az új Simicska, aki minden közbeszerzést megnyer, mióta a régi Simicska kegyvesztett lett. Vagy esetleg saját veje, aki miatt még törvényt is kellett módosítani, hogy a kormánytagok családtagjai indulhassanak közbeszerzésen. Mi lesz, ha Tiborcz megharagszik, hogy apósa az egész ország előtt tagadta le a parlamentben a sikereit, amikor azt mondta, neki soha nem nyert családtagja közbeszerzésen

Vagy mi van, ha inkább szemberöhögjük, és a gyűjtés inkább arról szólna, hogy 10 forintosokat dobálunk be a felcsúti háza udvarára? Mert azért hülyék nem vagyunk, és pontosan tudjuk, hogy egyszerűen nem fedi az igazságot az, ami Orbán vagyonnyilatkozatában van. Hogy Magyarország miniszterelnöke szemberöhög minket, és egyszerűen nem mer kiállni és megmutatni, mennyi vagyona van valójában, hogy játssza a nép egyszerű fiát, miközben a luxus átlagemberek számára elérhetetlen szintjén tölti mindennapjait.

Mi lenne, ha inkább azt követelnénk, hogy ne a nevetséges önbevallásos vagyonnyilatkozatot kelljen kitöltenie a képviselőknek, ahol a családtagokra íratott házak, kocsik, vagyonok nem látszanak? Mi lenne, ha harcolnánk, hogy fogadják el az ellenzéki indítványokat a kötelező vagyonosodási vizsgálatokról, és mi lenne, ha ezeket korrekt módon el is végeznék?

Tudjátok, mi lenne? Leesne az állunk, attól ahogy megmagyarázzák az évenkénti milliós, tízmilliós, százmilliós vagyongyarapodásukat, a legalizált feketepénzeket, az összejátszásokat.

Annak a vagyonnyilatkozatnak, amit lebukása után is 5-6-szor módosíthat egy képviselő mindenféle következmény nélkül, mint Rogán „lakásnövelgető” Antal, semmi értelme. Viszont jogunk van tudni, hogy az általunk választott képviselők miből élnek pontosan, és honnan szerzik valójában a jövedelmüket. Mert ha tényleg az lenne a valóság, mint amit a vagyonnyilatkozatok mutatnak, akkor bátran állnának a nyilvánosság és a kötelező vagyonosodási vizsgálat elé. De ezt nem merik, mi pedig tudjuk, mit jelent ezt. Azt, hogy nem arra kell gyűjtenünk, hogy Orbánt megmentsük a hajléktalanságtól, hanem arra kell lassan kéthetente összedobnunk a pénzt, hogy tisztességes, dolgozó embereket mentsünk meg az utcára kerüléstől, miközben azok, akiknek a döntései miatt odakerül, még egy valamirevaló hazugságra sem képesek a vagyonnyilatkozatukban.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 125 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.