Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Álszentség: Gulyás, Deutsch, Bayer a neved

Ez a cikk több mint 8 éves.

Gulyás Gergely, Deutsch Tamás, sőt még Bayer Zsolt is kikéri magának a konzervatív erkölcsök nevében az MSZP elnökét, Tóbiás Józsefet és családját bemocskoló cikket. Elhatárolodnak. Mintha nem ugyanaz a személy, Orbán Viktor döntene az ő, és a 888 szerzőinek fizetési listájáról is, és mintha Habony Árpád, a lap tulajdonosa, és G. Fodor Gábor, a lap vezetője nem tartoznának a miniszterelnök tanácsadói közé.

gulyasg_1.png

Ahelyett, hogy Gulyás, Deutsch és Bayer eljátssza az erkölcsi mártírt, mint aki azt se tudja, hogy került oda, és Facebook-posztokban hősködne, kiállhatnának egy sajtótájékoztatóra közösen és követelhetnék, hogy a magyar állam pénzén ne finanszírozzák tovább a 888-at. Mert például a Tóbiást apaként, férjként gyalázó, a lányát és feleségét mocskoló cikk alatt bizony ott fut a kormány hirdetése: „Apának lenni jó”. Csodálatos termékelhelyezés.

Lehet hőscincért játszani, és mutatni, hogy mi nem olyanok vagyunk, csak egyetlen probléma van ezzel: míg Habony Árpádnak, a 888.hu tulajdonosának a döntései, tanácsai meghatározzák azt, hogy mi a kormány politikája, addig Gulyás és Deutsch csupán végrehajtója a főnök parancsainak. Így pedig elég nevetségesen hat, a „nem is tudom hogy kerültem abba a pártba, amely finanszírozza ezt az újságot, meg az én fizetésemet is” pozíció ezektől az emberektől.

Mert eddig is jelentek meg ilyen, és ehhez hasonló cikkek ebben az újságban, csak azok a menekülteket érintették, a nőket, vagy más, nem a politikusok kasztjába tartozó csoportokat gyaláztak. Úgy tűnik, ezzel nem volt gondja Gulyáséknak, és továbbra sincsen nagyon gondjuk a 888-al, csak ki kellett állni, mert ez most épp megütötte a ciki-faktort. Mondjuk pont azt a ciki-faktort, amit Bayer Zsolt kb. hetente üt meg, kurvának nevezve ellenzéki képviselőket, gyilkosnak hívva a teljes hazai cigányságot, az orgoványi erdőbe (itt végezték ki a fehérterror csapatai 1919-ben a kommunistákat mindenfajta itélet nélkül, Kecskemét mellett) kívánva politikai ellenfeleit.

Tehát összegezünk. Gulyás, Deutsch és Bayer semmilyen erkölcsi fölénnyel nem rendelkezik, ugyanannak a gépezetnek a részei, mint a 888.hu. Ami deklaráltan kormánypárti újság, amit a miniszterelnök tanácsadója tulajdonol, és egyik volt tanácsadója vezet. Ha vissza akarják szerezni erkölcsi integritásukat Gulyásék, akkor ahhoz nem eltartott ujjal kell fogni a faszt, hanem lépni kell. Vagy nekik kell kiszállni ebből a gépezetből, vagy rávenni a kormányt, hogy ne finanszírozza tovább a 888-at. Középút nincs, „benne vagyok, de nem tetszik” nincs, ez csupán önámító hazugság. Nincsen européer fideszes, aki egyik nap benyújta a Habony által kitalált terrorellenes törvényt, másnap pedig szipog, amikor Habony lapja olyat ír, ami neki épp nem tetszik.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 125 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.