Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

5 grafika a menekültkrízisről, amitől összeszorul a szíved

Ez a cikk több mint 8 éves.
A hároméves Aylan arccal a homokban fekszik egy török üdülő paradicsom strandján. A kisfiú halott, akárcsak ötéves testvére, és édesanyja. A róla készült fotók viszont bejárták az internetet arra emlékeztetve, mennyire embertelen a kiszolgáltatottak ellen uszítani.

Becslések szerint idén eddig 2300 menekült fulladt a Földközi-tengerbe, 350 ezren indultak útnak ezen az útvonalon, hogy új életet kezdjenek Európában. A kisfiú feltehetőleg azon két csónak egyikében utazott, amelyek szerdán reggel, Görögország felé tartva süllyedtek el. A Guardian beszámolója szerint ötéves testvére és édesanyja is vízbe fulladt. A család a kurdok lakta szíriai Kobanéből menekült, amit az Iszlám Állam többször megtámadott, és porig rombolt. Úticéljuk Kanada lett volna, ahol egyik rokonuk él. Az apa, most úgy döntött, visszatér Szíriába.

A fotót, és többi társának halálát grafikusok dolgozták fel, és olyan képeket alkottak, amikre nehéz mit mondani (az eredeti fotót itt találod):

egyes.jpgForrás: https://www.facebook.com/ainazcartoon

kettes.jpgForrás: https://twitter.com/AzzamDaaboul/status/639358232687980548/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

harmas.jpgForrás: https://www.facebook.com/pages/ZEZO-CARTOONS/152298371641685?fref=nf

negyes.jpgForrás: https://www.facebook.com/khaled.karajh.9

otos.jpgForrás: https://www.facebook.com/bobiler?fref=nf

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több cikket olvasni a menekültek helyzetéről, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.