Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A háborús helyzettel indokolta a kormány a titkosszolgálatok költségeinek harmincmilliárdos növelését

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Telex újságírója afelől érdeklődött, hogy ferbuár 24-hez (azaz a háború kitöréséhez) képest a térségbeli valutákhoz képest is rosszabbul teljesít a forint.

Gulyás Gergely azzal válaszolt, hogy míg az árfolyam valóban a forint esetében zuhant a legnagyobbat, az infláció a visegrádi országok között még így is Magyarországon a legkedvezőbb. Elsimételte, hogy az árfolyamzuhanás két tényező, az energiakitettség és az államadósság miatt történik. Az államadósság kapcsán azt mondta, hogy habár a lengyeleknél és a cseheknél nőtt az utóbbi időszakban, nálunk azért magasabb még az övéknél is, mert a Fidesz a korábbi kormányoktól nagy hiányt örökölt.

A szankciókról Gulyás Gergely elmondta, Európának be lehetett vezetni szankciókat, de az energetika területére nem szabadott volna, szerinte ezzel hibát követtünk el. Kitért az elől a kérdés elől, hogy a magyar kormány szerint a béke kulcsa az lenne, hogy Ukrajnának adott esetben meg kellene adnia magát.

A Rogán Antal miniszter alá tartozó titkosszolgálatok költségvetésének látványos megemelését Gulyás a háborús helyzettel és a határok védelmének a korábbinál nagyobb szükségességével indokolta.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán