Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tordai Bence: Nincs járványkezelés, szétverték az egészségügyet és a szociális rendszert

Ez a cikk több mint 2 éves.

A járványkezelésről és légszennyezettségről kérdezte Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője a miniszterelnököt a parlamentben „Mi folyik itt?” címmel.

Tordai szerint négy és félszer többen halnak meg, mint az unió más országaiban. A járvány áldozatainak száma olyan magas, mintha Baja vagy Salgótarján egész lakossága eltűnt volna.

„A járványkezelés sírnivalóan amatőr.”

A képviselő szerint a karanténrendszer kaotikussága, a tesztelés hiánya és az egészségügy siralmas állapota vezetett az áldozatok ilyen magas számához.

Tordai emellett a légszennyezést és a fagyhalált is megemlítette felszólalásában. A képviselő szerint az elmúlt négy télen 940 magyar ember halt meg, főként vidéken élő idős emberek.

„Nincs járványkezelés, szétverték az egészségügyet és szociális rendszert.”

Tordai azt kérdezte, tesz-e valamit a kormány a hátralévő négy hónapban vagy csak tovább hazudozik.

Orbán Viktor szerint a Párbeszéd képviselője által idézett statisztika hazugság. Ahogy a miniszterelnök mondta, ha valaki a járványkezelést kritizálja, azzal az egészségügyi dolgozókat sértik meg. Elmondása szerint az ellenzék semmiben se támogatta a járványkezelésben a kormányt.

„Ebből a válaszból is látszik, hogy a kormány egy csődtömeg.”

– válaszolt Tordai Bence.

Szerinte azért rossz az egészségügy, mert több ezer ember hiányzik belőle, mivel a kormány nem foglalkozik a bérek rendezésével, csak a saját hazug propagandájával.

Orbán Viktor válaszában az egészségügy helyett inkább a városházáról beszélt.

„Remélem sohasem fognak kormányra kerülni, mert akkor a parlamentet is eladnák.”

 

 

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás