Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: aki szerint nem áll helyt az egészségügy, az az orvosok és ápolók munkáját szidja

Ez a cikk több mint 2 éves.

Harangozó Tamás, MSZP-s képviselő a negyedik hullámról és a járványhelyzetről kérdezte Orbán Viktort a parlamentben.

A képviselő szerint szégyenteljesek a magyar adatok, melyek szerint lakosság arányosan nagyon nagyon magas a járvány áldozatainak száma. Éppen ezért olyan felháborító a Harangozó szerint, hogy 5 milliárd forint értékben semmisítettek meg teszteket.

Ahogy a képviselő elmondta egy állampolgár most jelenleg csak kétféleképpen juthat teszthez, ha komoly tünetei vannak és kivárja a vállalhatatlanul hosszú listát vagy saját pénzen kifizeti azt, ami egy családnak megengedhetetlen.

A miniszterelnök kitérő választ adott.

Orbán Viktor szerint a PCR teszt nem segít a védekezésben, csak az oltás.

Ezért biztat mindenkit, hogy vegye fel a vakcinát. Elmondása szerint mivel több millió tétellel küzdenek a járvány ellen, teszteket és vakcinákat tekintve, elkerülhetetlen, hogy valamennyit meg kelljen semmisíteni.

A képviselő egyetért Orbán Viktorral abban, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát. Ám ahogy mondta, hatalmas szégyen, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben. Szerinte a szomszédos Ausztriában, ahol ingyenesen osztják a teszteket a lakosoknak, sokkal kevesebben vesztették életüket.

Orbán Viktor szerint nincs semmi oka szégyenkezni Magyarországnak. A miniszterelnök szerint, ha valaki azt állítja, Magyarországon nem áll olyan jól helyt az egészségügy, azzal azt állítja orvosok és ápolók nem végzik jól a dolgukat.

 

 

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt