Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Varga László: azt nem gondoltuk, hogy nem csak hogy nem hoznak, de visznek is

Ez a cikk több mint 2 éves.

Varga László, az MSZP képviselője szerint rendkívüli időszakot él meg az ország. Soha nem voltak ilyen távol egymástól az emberek, mélyülnek az árkok, mintha teljesen másik országról beszélne a kormánypárt és az ellenzéki pártok. Szerinte ez nem viszi előre az ország sorsát.

„Nehéz másfél éven van túl az ország. Egy elképesztő és korábbi évtizedekben nem tapasztalt járványt élünk meg. Most épp a negyedik hullám előtt vagyunk. Ez rendkívül megviseli a társadalmat.”

Varga szerint nehéz helyzetbe kerültek a családok, tovább szegényedtek a kisnyugdíjasok, és rengetegen élnek nehéz körülmények közt. Azt látja, mintha a kormányoldal erről tudomást sem venne, hanem a magyar emberek tapasztalásával ellentétes sikerpropagandát folytat.

Emellett az elmúlt másfél évben bosszúhadjáratot folytat az önkormányzati választásokért. Akár az ott élők kárára is megnehezítve az ellenzéki városok sorsát. Így szülővárosában Miskolcon is, amit sok más városhoz hasonlóan elkerülnek valamiért a beruházások.

Pedig az ellenzéki vezetések nehéz örökséggel vették át a városok vezetését. Azt nem gondolták volna, hogy nemhogy nem hoznak, hanem visznek is: elvonják a támogatásokat, a beruházásokat és az iparűzési adót. Ennek egy részét kompenzálták ugyan, de még így is bántóan hiányzik a költségvetésekből, az élet minden területéről.

Elmondta, kormányváltás után ezeket a forrásokat vissza fogják adni az önkormányzatoknak, addig is arra kéri a kormányt, hogy vizsgálják ki ezeket a döntéseket.

Sanda Tamás „válaszában” elmondta, valóban nem volt egyszerű az elmúlt másfél éve, emberfeletti küzdelmet folyattak a közalkalmazottak, az egészségügyi dolgozók. De szerinte az elmúlt másfél év előhozta a baloldal lényegét is: álhíreket gyártottak, rosszkor nyitást követeltek és „az oltások ellen kampányoltak”. Szerinte leszerepeltek a Facebookon „siránkozó önkormányzati vezetők”.

Szerinte a kormány az adócsökkentések híve volt, minél nagyobb a baj, annál jobban kell csökkenteni azokat. Véleménye szerint az adóemelések nem erősítik, hanem gyengítik a gazdaságot.