Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tordai szerint Orbán gyenge és gyáva

Ez a cikk több mint 2 éves.

Szabó Tímea és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselői „mi folyik itt?” címmel intéztek azonnali kérdést Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Tordai afelől érdeklődött, hogy a miniszterelnök vállalja-e a felelősséget a több mint harmincezer, Magyarországon koronavírus-járványban elhunyt ember iránt a felelősséget.

Arra is kíváncsi volt, mi a véleménye arról, hogy véleménye szerint törvénysértő módon a Magyar Távirati Iroda nem számol be az ellenzéki előválasztás körüli fejleményekről. A képviselő tudni szerette volna továbbá, hogy a Pegasus-botrány nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálati ülését miért titkosították harminc évre.

Tordai megkérdezte, Orbán támogatja-e Karácsony népszavazási kérdéseit, a Diákváros megépítésével és az álláskeresési járadék meghosszabbításával kapcsolatban.

Orbán válaszában ízléstelennek nevezte Tordait a halottak emlegetése miatt, majd megosztott közönségével egy kis sikerpropagandát. Az MTI nem tudósításáról azt állította, hogy véleménye szerint az ellenzéknek kedvez, a nemzetbiztonsági ülésnek pedig véleménye szerint megvan az eljárási rendje. Megvédte a háromhónapos álláskeresési járadékot is, ami után a munkanélküliek beléphetnek a közmunkaprogramba.

Tordai erre szintén minősíteni kezdte Orbánt, szánalmasnak nevezve a kormány teljesítményét, kifejtette, hogy elvicceli az MTI-s kérdést, valamint gyengének és gyávának nevezte a Pegasus-botrány kezelése miatt is.

Emlékeztetett, hogy átlagosan 14 hónapig keresnek munkát az állás nélkül maradtak, erre pedig nem megoldás a közmunka és a kirívóan rövid ideig folyósított segély.

A miniszterelnök a továbbiakban kikerülte a válaszadást és elmúltnyolcévezett.

Címlapkép: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán