Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Simicskó az eucharisztiáról, Böröcz a gondolat és beszéd viszonyáról értekezett

Ez a cikk több mint 2 éves.

A napirend előtti felszólalásokat a kormánypártok politikusai zárták. Simicskó István, a KDNP képviselője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról emlékezett meg, röviden kitérve az eucharisztia lényegére, és arra is, hogy már 1938-ban is tartottak Budapesten ilyen rendezvényt.

A képviselő nem habozott megerősíteni a kormány homofób törvénnyel is sulykolt üzenetét, miszerint az család az anyából, apából és gyerekekből áll. Soltész Miklós államtitkár válaszában mélységesen egyetértett, és szintén üdvözölte a pápalátogatással fűszerezett kongresszus megrendezését. Végül gyurcsányozott.

Böröcz László a Fidesz képviselője több tekintetben is szidta az ellenzéket, valamint dicsérte a kormányt. Arató Gergely gondolatait futurisztikusnak nevezte, majd John Lukácsot idézve a beszéd és a gondolat viszonyáról értekezett, miszerint van, hogy előbbi befolyásolja az utóbbit. A kormány nevében Dömötör Csaba államtitkár kontrázott kormánypárti kollégájára.

A kormánypárti ping-pong során számos alkalommal került elő Gyurcsány Ferenc, de szó esett Soros Györgyről és az államadósságról is.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán