Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab: Ha a miniszterelnök kiváncsi, hogy mit gondolnak róla, akkor nem kukkolgatni, meg lehallgatni kell, mint egy kéjenc

Ez a cikk több mint 2 éves.

Jakab Péter kezdte az azonnali kérdések óráját, Szilágyi Györggyel közösen Mit gondol erről miniszterelnök úr? című kérdésével. Jakab szerint már nem csak ő, hanem az Egyesült Államok elnöke is gengszternek nevezte a miniszterelnököt. Szeretné megtudni, hogy ez vajon miért történhetett. Akkor Orbán azt mondta, hogy Joe Biden minden magyart megsértett a kijelentésével, Jakab azonban megjegyzi:

őt nem sértették meg ezzel.

Gulyás Gergely azon kijelentésére reagálva, miszerint jogállami keretek közt nem értelmezhető, hogy Jakab el akarja számoltatni a miniszterelnököt, a Jobbik elnöke elmondta, szerinte az nem értelmezhető jogállami keretek közt, hogy még mindig szabadlábon vannak.

„Ha a miniszterelnök kiváncsi, hogy mit gondolnak róla, akkor nem kukkolgatni, meg lehallgatni kell, mint egy kéjenc, hanem kimenni az emberek közé és megkérdezni őket”

-mondta Jakab a Pegasus lehallgatási botrányra reagálva. És feltette a kérdést, hogy milyen alapon nevezi az USA elnöke őt gengszternek.

Orbán Viktor válaszában annyit mondott, hogy az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával.

Viszontválaszában Jakab úgy fogalmazott, örül neki hogy a pápa még ha nagy nehezen is, de szakított a miniszterelnökre fél órát, ami biztosan kevés arra, hogy meggyónja azt a rengeteg bűnt, amit elkövetett az ország ellen.

De valahol el kell kezdeni.

Mert a miniszterelnök az elmúlt 11 évben lopott magának egy országot, de ami még ennél is nagyobb bűn Jakab szerint az az, hogy megosztotta az embereket, hogy valakit mindig gyűlölni kell. Most éppen a szivárványos zászlót,

„Ami nekem sem a szívem csücske, de ettől még sohasem fogom őket a gyűlölet céltáblájává tenni, mert ez egy magánügy, és a gyűlölet mindig visszahull a gyűlölködök fejére. A börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória!”

Orbán erre reakcióként megint arra utalt, hogy Jakab Péter „Gyurcsány embere”, és azt hangoztatta, mind az állami, mind a nemzeti vagyon nőtt az elmúlt években.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila