Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab: „Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!” Kövér: „Azt a betyárját, na!”

Ez a cikk több mint 2 éves.

Jakab Péter sületlenségeknek nevezte Orbán megszólalását, majd megemlítette, hogy ismeretei szerint a NER 44 méteres jachtját 50 méteresre cserélték.

Említette, hogy több, mint 2 millióan élnek létminimum alatt, egymillió dolgozó dolgozik minimálbérért, egymillió nyugdíjasnak van százezer forint alatt a nyugdíja, és nyugdíjasok tízezrei kénytelenek minimumnyugdíjon, havi 28 500 forinton élni.

A Jobbik elnöke szerint az is kevés lenne, ha megdupláznák a minimálbért, és noha a minimálbér emeléséről megkérdezik az embereket, arról nem kérdezték meg őket, hogy a kormánytagoknak, államtitkároknak osztogatott milliós jutalmakról mit gondolnak.

Budapest, 2021. szeptember 20.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus szenvedélyes felszólalásában azt is a kormány szemére hányta, hogy a sikerpropagandával szemben a magyar családoknak alig-alig vannak megtakarításaik. Emellett felemlegette, hogy a vállalkozók sem jártak különösebben jól, sokan az utolsó tartalékaikat élik fel, ezzel szemben külföldön számos helyen kaptak kormányzati támogatást.

Jakab szerint az Orbán-család havi 180 milliót keres különböző jogcímeken, ami arcátlanság, és arra is többször kitért, hogy eközben a társadalom jelentős része nem érez semmit a kormány propagandájában hirdetett fenenagy jólétből. Felszólalását

„fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!”

megszólalással zárta. A Jobbik elnökének előadását Kövér László házelnök

„azt a betyárját, na!”

felkiáltással nyugtázta.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd