Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány Ferencnek a falusi búcsúk keménylegényei jutnak eszébe a miniszterelnökről

Ez a cikk több mint 2 éves.

A DK elnöke reagált elsőként Orbán Viktor beszédére. Gyurcsány Ferenc elmondta, ha egy kormány nem a haza sorsával törődik, hanem a saját maga kreálta démonokkal küzd, akkor az ország romlásnak indul. Ez látja Magyarország és a magyar kormány esetében is.

„A kormány démonként küzd a kosztümös brüsszeli hölgyekkel, egy Gyurcsány nevű képviselővel és – ha jól látom – újabban démonként küzd százezrekkel, akik nem akarnak többet, mint azt mondani, hogy szeretnénk szabadon szeretni, mert a szeretet szabadsága megillet minket. A kormányfő nem így látja.”

Gyurcsány szerint mondhatják a kormányfőről, hogy bátor ember, de neki leginkább csak a „falusi búcsúk keménylegényeinek” bátorságát idézi, akik arra alkalmasak, hogy tönkretegyék a falu életét, de arra nem, hogy köztiszteletnek örvendjenek. Mert az ilyen legények bátorsága mögött, végzetes önbizalomhiány áll és félelem.

„Valójában mi nem ilyen embereket szeretnénk a falu, a város, az ország vezetőinek.”

Gyurcsány ezután megkérdezte, hogy ha a kormányfő szerint a fontos kérdésekben népszavazást kell tartani, akkor miért nem kérdezték meg az embereket, hogy akarják-e azt az Alaptörvényt, amit ránk erőltettek. Szerinte a magyarok a mai napig azt válaszolnák, hogy nem akarják azt.

„Megkérdezhette volna az embereket, hogy akarják-e Paks 2-t? Vagy elment, lényegében titokban Moszkvába és két nap múlva azzal jött haza, hogy lesz Paks 2. „

Budapest, 2021. szeptember 20.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

A Fudan egyetemmel kapcsolatban is azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy miért nem kérdezte meg az embereket arról, hogyha van sok száz milliárd forint felsőoktatás fejlesztésre, akkor egy kínai egyetemre költenék-e azt?

Szerinte a magyarok nem akarják, Orbán Viktor meg sem kérdezi őket, mert neki a népszavazás csak hatalmi, politikai játék.

Az ex-miniszterelnök szerint Orbán Viktorékat egy választáson el kell küldeni oda, ahova valók, azok közé a szereplők közé, akikről hazájuk, nemzetük „leginkább megvetéssel emlékszik meg”.

„Őket nem akarjuk, mert a hazát nem felemelték, hanem tönkre tették. Az életet nem szabaddá tették, hanem valójában oda löktek bennünket koncként indulat és harag tárgyában.”

Elmondta, hogy az ellenzék a miniszterelnök szemében csak kiiktatandó hiba, és az, aki a honfitársai egyik felére ilyen módon tekint, az valójában maradjon inkább párttitkár.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás