Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„A kormány bebizonyította, hogy bármikor képesek egy idegen hatalom számára kiszolgáltatni az országot”

Ez a cikk több mint 2 éves.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője úgy fogalmazott: az alapján, amit a miniszterelnök elmondott, „vagyis az alapján, ami kimaradt”, abból megállapíthatjuk, hogy le akarják tagadni a valóságot és nincs a kormányban semmi felelősségérzet.

„Kimaradt a beszédből az elképesztő mennyiségű közvagyon fideszes alapítványokba lapátolásáról. Nem beszélt arról, hogy rengeteg fontos kormányzati funkciót kiszerveztek, hogy az önkormányzatokat megszorításokkal sanyargatták”

– mondta el Keresztes, aki szerint nem beszélt a miniszterelnök az emberek számára legfontosabb közszolgáltatások tovább rohasztásáról és az egyetemek kiszervezéséről, aminek eredményeként nem maradt vidéken ma állami fenntartású egyetem.

Szerinte a kormány bebizonyította, hogy bármikor képesek egy idegen hatalom számára kiszolgáltatni az országot.

Erre jó példa a Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal. A Fudan egyetemre nagyobb hitelt vennének fel, mint a magyar felsőoktatás éves költségvetése, a vasútvonal építési költségeiből pedig százezernél is több munkahelyet lehetett volna teremteni.

„Azt tudom mondani, hogy nem tekinthető nemzeti kormánynak az, ami nem néz szembe a legnagyobb nemzeti tragédiával, ami a sok százezer, kormányzásuk alatt kivándorolt magyar. Az, hogy jelenleg minden hatodik magyar külföldön születik.”

11 év kormányozás után most mégis ahelyett, hogy szembenéznének a hibáikkal, inkább az ellenzék ellen gyűjtenek aláírásokat, ez Keresztes szerint mindent elárul róluk.

Százezrek mentek el az országból, és a nehéz helyzetű, elárult régiókban is rengetegen mondják, hogy ha nem lesz érdemi változás akkor ők sem látnak más lehetőséget, „ez tragédia” – tette hozzá Keresztes.

Budapest, 2021. szeptember 20.
Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Az LMP-s képviselő az elszegényedő nyugdíjasok és a magukra hagyott bányászok mellett az egyetemi dolgozók üzenetét is hozza, akiket elárult a kormány. Azért dolgoznak, hogy végre legyen egy kormány ami valóban a nemzeti érdekeket képviseli.

A pécsi politikus elmondta, városának lakossága közel 15 ezer fővel csökkent Orbánék kormányzása alatt. Jellemzően azért elhagyva a városukat, mert nem kaptak megfelelő bért és az adósságcsapda elől menekültek. A megye szerinte nem kapott mást a kormánytól, mint több tízmilliárdos adósságot, elképesztő elvonásokat.

A rendkívüli jogrend meghosszabbításával kapcsolatban elmondta, hogy a magyarok nem fogják azt bevenni, hogy egy vadászati kiállításra minden korlátozás nélkül be tudnak menni az emberek, de ők meg akarják hosszabbítani a hatalmukat.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi