Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vakcinaellenesek és újfasiszták akadályozzák a vidékről érkezett tüntetők hazatérését

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hősök tere A tüntetés lezárása után a hazatérni szándékozó vidéki tüntetők és buszaik közé ellentüntetők egy csoportja vert éket, így az egészségügyi dolgozók egy darabig a Hősök terén rekedtek.

Az oltásellenes csoportosulás szélsőjobboldali tüntetőkkel keveredett össze, majd nagy egyetértésben akadályozzák a szakdolgozókért tüntetők hazaindulását.

Jelenleg a tér metszete a következő: egészségügyi dolgozók, rendőrök, oltásellenesek és újfasiszták, majd a vidékről érkezettek buszai.

Ellentüntető egy buszba kapaszkodik a MESZK tüntetése után, miközben rendőrök próbálják jobb belátásra bírni. Fotó: Mérce

Az ellentüntetők több molinóval és táblával is igyekeznek felhívni a többi jelenlévő figyelmét újfasiszta elveik létjogosultságára, avagy az oltások vélelmezett veszélyeire.

Oltásellenes ellentüntető a vakcinák vélt veszélyeire hívja fel a figyelmet a MESZK tüntetésén. Fotó: Mérce

Volt aki térdre ereszkedve hívta fel a figyelmet az elnyomásra,

Féltérdre ereszkedett oltásellenes ellentüntető a MESZK tüntetésén. Fotó: Mérce

míg más a COVID-fasizmus miatt fejezte ki aggodalmát.

A COVID-fasizmust elítélő oltásellenes ellentüntetők molinója a MESZK tüntetésén. Fotó: Mérce

A szembenállás információink szerint nem fajult tettlegességbe, a konfliktus kicsúcsosodásaként „szarházi vagy, nem nővér”, valamint „mocskos fasiszták” bekiabálások tarkították a programot. Emellett az ellentüntetők bemutogattak a buszoknak.

Címlapkép: Mérce fotó