Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kincses Gyula arról biztosította az ápolókat, hogy az orvosi kamara új vezetése kollégának tekinti őket

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hősök tere Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara(MOK) elnöke azzal kezdte, hogy a MOK új vezetése az ápolókat kollégának, a gyógyítást csapatmunkának tekintik,  ami nélkülük semmit nem ér.  A kormányzatnak is meg kellene értenie, hogy a gyógyítás értéke egyre nő. Csak együtt tudunk eredményesek lenni, csak együtt tudunk gyógyítani – hangsúlyozta Kincses.

Ezen a ponton egy résztvevő a közönség soraiból megafonnal közbeszólva megzavarta Kincses beszédét:

„A betegek és a károsultak mellett mikor fognak kiállni, Kincses úr?”

A rövid intermezzo után Kincses így folytatta:

„Nem elég az [orvosi] szakmával törődni, valakinek a párnával is kell törődni, meg kell fogni a beteg kezét, és ezt csak ti tudjátok. Rengeteg feladatot levesztek a vállunkról. A diplomás ápolók jelentik az egészségügy fejlődésének jövőjét”

-mondta az orvosi kamara elnöke.

Kincses szerint ez utóbbi állítást igazolta a COVID is, mert a halálozások száma jóval magasabb lett volna az ápolók nélkül. 

Az orvosi kamara elnöke szerint általános értékváltásra van szükség a kormány részéről, meg kell éretni, hogy a gazdaság van az emberért, és nem az ember a gazdaságért, és rólunk, emberekről kell, szóljon „ez az egész”.  Kincses azzal zárta, a fejlett egészségügy nem megy tisztességesen megfizetett, kipihent ápolók nélkül.