Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csordás Anett és Jámbor András együtt adott interjút a Partizánnak

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hősök tere Csordás Anett, a Momentum és a C8 józsefvárosi és ferencvárosi (budapesti 6. OEVK) jelöltje, valamint előválasztási ellenfele, a Szikra mozgalom által indított és a Párbeszéd-MSZP által támogatott Jámbor András (lapunk korábbi főszerkesztője) együtt adtak interjút a Partizánnak.

Csordás szerint, aki az otthonápolást végzők juttatásainak emeléséért folytatott kampánnyal került be a köztudatba, „nonszensz”, hogy az egészségügyért mint alapvető emberi jogért tüntetni kell.

Jámbor szerint a dolgozók helyzete általában egyre rosszabb, kiemelte a légiirányítók sztrájkjának ellehetetlenítését, és azt, hogy azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nem veszik fel az oltást, kompenzáció nélkül ki lehet rúgni.

A két jelölt egyetértett abban, hogy társadalmi ügyek következetes képviselésével ezzel a kormánnyal szemben is el lehet érni győzelmeket, különösen választási évben.

Amint Jámbor András is elmondta, a szervezők a politikusoktól azt kérték, hogy „magánemberként” vegyenek részt. Noha a színpadon beszélők néhány kivételtől eltekintve a kormány direkt kritikájától tartózkodtak, a tüntetők akkor nyilvánultak meg a leghangosabban, amikor kifütyülték Kásler Miklós és Pintér Sándor minisztereket.

A színpadról időközben elhangzott, hogy „minden olyan zászlót vigyenek ki, amelyek miatt azzal vádolhatnak minket, hogy politikai megrendelésre vagyunk itt”