Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ápolásigazgatók szolidaritást vállalnak a kiszolgáló szakmákban dolgozókkal

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hősök tere Kónya Anikó, a Magyar Ápolásigazgatók Egyesületének elnöke konstatálta, hogy  megerősítést nyert, hogy az ápolási szakma jelentős társadalmi támogatást élvez. Elmondta, hogy az elmúlt másfél év a COVID és az új jogviszony jegyében telt, és mindkettő jelentős kihívás volt, és mindkettő megtizedelte az ápolók számát.

Kifejtette, hogy noha 2016-ban megkezdődött a bérfejlesztés, azonban az ápolók bére további korrekciót igényel az új szolgálati jogviszony bértáblájával összevetve.

Felhívta a figyelmet a műszaki, gazdasági szakemberek helyzetére is, miszerint ők is fontosak, ennek ellenére az ő bérezésük rendezése is hosszú ideje húzódó feladat.

A szolidaritás jegyében emlékeztetett, hogy az ápolók, közvetlen egészségügyi dolgozók és a kiszolgáló szakmákban dolgozók együtt alkotnak egy nagy teamet. Mint mondta a gyógyítás közös ügyük. Nem a legkönnyebb hivatást választották, amiben az együttműködés legalább annyira fontos, minthogy minden szakterület megkapja a nekik járó elismerést.

Arra buzdítja az ápolás és a többi szakterület dolgozóit, hogy folytassák munkájukat, amiben minden téren számíthatnak az ápolásigazgatók támogatására.

Címlapkép: Mérce fotó