Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea: a Fidesz Borkai Zsoltok gyülekezete

Ez a cikk több mint 1 éves.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke felszólalását azzal kezdte, hogy boldog Karácsonyt kívánt Orbán Viktornak, új értelmet adva ezzel a miniszterelnök 2017-es felszólalásának.

Szabó a továbbiakban is Orbán Viktorhoz intézte beszédét, méghozzá az október 13-ai választási eredményekkel kapcsolatban: szerinte a Tarlós István és Karácsony Gergely közötti 7 százalékos különbség azt mutatja, a budapestiek szabadságra vágynak a Fidesztől, a párt minimum egy bocsánatkéréssel tartozik nekik.

Szerinte a Fidesznél „kicsit túltolták a biciklit”: a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és veje, Tiborcz István, illetve jóbarátja, Mészáros Lőrinc kicsit sokat lopott.

Szabó arról is beszélt, szerinte a választási eredményeken látszik, hogy nem lehet megzsarolni a budapestieket és a nagyvárosokban élőket azzal, hogy nem jutnak forrásokhoz, ha nem szavaznak a Fideszre.

A budapestieknek elegük lett a migránsozásból, a propagandalapokból árasztott egyéncikkekből, elegük lett abból, hogy pusztulnak a kórházak, hogy 10-ből 8 ember meghal gyógyítható betegségben, hogy nincs CT és MR.

„Miniszterelnök úr, drága, maga szórakozik velünk?”

– kérdezte a képviselő ingerülten, majd folytatta: a választók megelégelték Borkai Zsolt luxusorgiáit és milliárdos lopásait is. A „luxushentergő” Borkaiból pedig nem csak egy van, hanem százával rohangálnak ebben az országban.

A Fidesz Borkai Zsoltok gyülekezete. Borkai Zsolt maga a Fidesz. Ezért nyert Karácsony Gergely és ezért nyert az ellenzék a nagyvárosokban.

– mondta, miközben a Fidesz padsoraiban hallhatóan felborult a rend.

Karácsony főpolgármestersége alatt felfüggesztik az elhelyezés nélküli kilakoltatásokat az önkormányzati lakásokban, nem fogják ledózerolni a Római-partot, nem lesz betondzsungel a Városligetből, Rogán Antal baráti köre sem építi be a Hajógyári-szigetet luxuslakóparkká, a fővárosi cégeknél nem lesz rabszolgatörvény és ki fogják hirdetni a klímavászhelyzetet

– sorolta az ellenzék első tervezett lépéseit Budapesten.

A folytatás pedig az egész országra kiterjed majd: ahogy felszabadították most Budapestet, úgy fogják felszabadítani az egész országot 2022-ben

– ígérte a miniszterelnöknek Szabó Tímea.

A képviselő teljes felszólalását itt lehet megnézni: