Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter Orbánnak: a jobbágyok október 13-án azt mondták, hogy elég volt és fellázadtak

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Ahol elfogynak az érvek, ott jön az erőszak” – reagált a Hadházy elleni kormánypárti akcióra Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólalása kezdetén. Jakab beszédének lényege az első mondatban összefoglalható volt: „A 2022-es választási győzelemhez megvették október 13-án a belépőjegyet a szavazók.”

Jakab szerint a Fidesz és Orbán saját földjükként kezelték a városokat és a falvakat, jobbágyként kezelték az ott lakókat.

Jakab szerint azonban közeleg a trónfosztás. Orbánnak címezve Jakab azt mondta:

Elvesszük a hatalmát, és utána elvesszük a szabadságát.

Jakab szerint emberségből és kereszténységből jelesre vizsgáztak azok az ellenzéki szavazók, akik félre rakták a különbségeket, és az ellenzéki jelöltekre szavaztak. Jakab szerint ez a rendszer megtanította a másik ember tiszteletét az embereknek, megtanította, hogy meg kell egymást hallgatni. megtanította szerinte azt is, hogy nem az a kérdés, ki a fideszes, ki az ellenzéki, ki a bal-, vagy a jobboldali, hanem az, ki a tisztességes vagy tisztességtelen. „A miniszterelnök úr menthetetlen, mert nem tisztességes, de mindenki más menthető” – zárta gondolatát Jakab

„Az önök eszköze a gyűlölet” – kezdett bele az utolsó gondolatba a Jobbik frakcióvezetője, majd így folytatta: „Addig maradnak hatalmon, ameddig ez a gyűlölet működik.” Ezzel szemben áll Jakab szerint az ellenzékiek szolidaritása, amelynek alapja az, hogy szolidárisnak kell lenni mindenkivel szemben, aki tisztességes.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi