Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter a száraztészta után narancsos buktát vitt oda Orbán Viktornak

Ez a cikk több mint 4 éves.

parlament Este 18 órától kezdődött meg az első őszi parlamenti plenáris ülésen az azonnali kérdések órája.

Komoly bajban van Orbán Viktor, ha igaz Kásler Miklós híres mondása, miszerint a Tízparancsolat betartása jót tesz az egészségnek – kezdte azonnali kérdését az elsőként szólásra emelkedő Jakab Péter jobbikos frakcióvezető.

Kitért a lopás, illetve a hazugság parancsolataira, példaként hozva Mészáros Lőrinc gazdagodását és a fideszes propagandát, majd végül a „Ne ölj!” parancsolat kapcsán a kórházak állapotát.

Orbán a legutóbbi Fidesz-kongresszuson elhangzott „tizenegy parancsolattal” kapcsolatban azt mondta Jakabnak, ez egy  Ronald Reagen-idézet, „oda forduljon”, ha nem érti, miről szól.

A miniszterelnök ezenkívül gyurcsányozással és kisnyilasozással válaszolt.

Jakab viszontválaszában „Orbán-elvtársnak” szólította a miniszterelnököt, hozzátéve, hogy a legutóbbi választáson négymillióan mondtak  nemet a lopásra és a hazugságra.

Beszéde végén aztán ezúttal nem száraztésztát, hanem egy narancsos buktát vett elő a pad alól, amelyet szalvétába csomagolva odavitt a miniszterelnöknek, Szilágyi György pedig egy Tízparancsolattal kínálta meg Orbánt .

(Jakab korábban azért vitt tésztát Orbánnak, mert szerinte ilyen alapvető élelmiszerekkel vásárolja meg a Fidesz a legszegényebbek szavazatait.)

Orbán végső viszontválaszában az október 23-án a Mi Hazánkkal ünneplő Pongrátz Andrást idézte, akik nemrégiben azt fejtegették, hogy, hogy a Jobbiknak semmi keresnivalója a forradalom évfordulóján a Corvin-közi ünnepségeken.