Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter a száraztészta után narancsos buktát vitt oda Orbán Viktornak

parlament Este 18 órától kezdődött meg az első őszi parlamenti plenáris ülésen az azonnali kérdések órája.

Komoly bajban van Orbán Viktor, ha igaz Kásler Miklós híres mondása, miszerint a Tízparancsolat betartása jót tesz az egészségnek – kezdte azonnali kérdését az elsőként szólásra emelkedő Jakab Péter jobbikos frakcióvezető.

Kitért a lopás, illetve a hazugság parancsolataira, példaként hozva Mészáros Lőrinc gazdagodását és a fideszes propagandát, majd végül a „Ne ölj!” parancsolat kapcsán a kórházak állapotát.

Orbán a legutóbbi Fidesz-kongresszuson elhangzott „tizenegy parancsolattal” kapcsolatban azt mondta Jakabnak, ez egy  Ronald Reagen-idézet, „oda forduljon”, ha nem érti, miről szól.

A miniszterelnök ezenkívül gyurcsányozással és kisnyilasozással válaszolt.

Jakab viszontválaszában „Orbán-elvtársnak” szólította a miniszterelnököt, hozzátéve, hogy a legutóbbi választáson négymillióan mondtak  nemet a lopásra és a hazugságra.

Beszéde végén aztán ezúttal nem száraztésztát, hanem egy narancsos buktát vett elő a pad alól, amelyet szalvétába csomagolva odavitt a miniszterelnöknek, Szilágyi György pedig egy Tízparancsolattal kínálta meg Orbánt .

(Jakab korábban azért vitt tésztát Orbánnak, mert szerinte ilyen alapvető élelmiszerekkel vásárolja meg a Fidesz a legszegényebbek szavazatait.)

Orbán végső viszontválaszában az október 23-án a Mi Hazánkkal ünneplő Pongrátz Andrást idézte, akik nemrégiben azt fejtegették, hogy, hogy a Jobbiknak semmi keresnivalója a forradalom évfordulóján a Corvin-közi ünnepségeken.