Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány: Jobb lett volna, ha Orbán nemcsak beszél, hanem mond is valamit

Ez a cikk több mint 4 éves.

parlament „Jobb lett volna, ha a kormányfő nemcsak beszél, hanem mond is valamit” – kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök úgy fogalmazott, nem nyitotta ki a vitát arról, hogy ki nyerte a választást, de ha a nagyobb települések többsége az ellenzékre szavazott, az azt mutatja, hogy z ország többsége nem azt gondolja, hogy jó irányba mennek a dolgok.

Gyurcsány a Fidesz politikájával szembeni lázadásnak nevezte az önkormányzati választás eredményét.

Majd arról beszélt, 30 évvel ezelőtt „látott egy bátor embert szónokolni, akiről akkor azt gondolta, bátrabb is mint ő maga”. Orbán akkoriban Gyurcsány szerint beszélt egy szabad világról, a sajtószabadságról, de ma elmondhatta volna, hogy mi történt vele, mert ma tudtával, sőt megrendelésére hazug félrevezető propaganda zajlik Magyarországon.

Végül azt is szemére hányta Orbánnak, hogy Törökország Szíria agresszora, felelős sok ezer civil ártatlan haláláért, és szerinte nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ezért Orbán is felelős.

Azt javasolta végezetül az ellenzéki kollégáinak, hogy annak érdekében, hogy két év múlva tavasszal „boldog húsvétot kívánjanak egymásnak, jöjjenek létre a jövőbeli győzelemhez szükséges szövetségek.