Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea Orbán Ráhelt és Rogán Antalt vádolta a Hableány tragédiája kapcsán

Ez a cikk több mint 4 éves.

Helyreigazítás (2019. 07. 18.):

2019. június 17. napján a merce.hu weboldalunkon közölt, „Szabó Tímea Orbán Ráhelt és Rogán Antalt vádolta a Hableány tragédiája kapcsán” című cikkünkben azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., amely a turizmus felügyeletet látja el, Orbán Ráhel irányítása alatt áll. A valóság
ezzel szemben az, hogy a turizmus felügyeletért felelős Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. nem áll Orbán Ráhel irányítása alatt.


Korábban írtuk (2019. 06. 17.):

Szabó Tímea szerint Orbán egyetlen gesztusra se volt képes a Hableány balesete után. Nem rakott ki fekete zászlót, nem helyezett el egy virágot sem. Szabó szerint ez azért van, mert a Viking (a Viking volt az a hajó, amelyik alá került a Hableány – a szerk) svájci tulajdonosának közös cége van a magyar állammal, és ez a cég fölözi le Szabó szerint a dunai hajózás profitját. Szabó azt is elmondta, ezt a céget Orbán kormányzása alatt hozták létre, és az  Orbán Ráhel és Rogán Antal irányítása alatt álló turizmus felügyelt  garantálta a profitot ennek a svájci cégnek. Szabó szerint a profit fele pedig kiment egy ellenőrizhetetlen tulajdonosú svájci cégnek. Szabó szerint emiatt van ennyi hajó volt a Dunán, hogy növeljék a profitot, és ez okozta a katasztrófát is, amit Szabó szerint sokan előre láttak.

Szabó szerint az is furcsa, hogy szabadon engedték a Viking hajóskapitányát. A képviselő szerint felmerül a kérdés, honnan volt erre 15 millió forintja  a kapitánynak. Szabó szerint az sem világos, hogy miért engedték ki az országból a Vikinget. „Ez nem sima hajóbaleset, hanem az önök harácsolása okozta ezt a tragédiát”- mondta Szabó. „Milyen szabályozást akarnak hozni a Dunára, hogy ne legyen ilyen tragédia újra?” -zárta Szabó.

„30 éve teljesítek szolgálatot, de ennyire ízléstelen hozzászólást még nem halottam itt” – kezdte válaszát Orbán. Dél-Korea elnöknek részvétet nyilvánítottunk. Emlékmű is lesz Orbán szerint. Orbán köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek, és megfelelő vizsgálatot ígért.

„Ön szégyellje magát. 28 ember meghalt, és önök folyamatosan tűnteik el a nyomokat” – kezdte újra Szabó. „Ki engedte ki, ki adott erre parancsot, hogy lehet hogy hajóskapitány kitörölt dolgokat a telefonjáról, újrafesthették, kijavíthatták a hajót?”- Szabó beszélt arról is, többen kérték kérték korábban, ne engedjék ezeket a szállodahajókat a Dunára, de Szabó szerint a profit érdekében Orbán Ráhel és Rogán Antal mégis engedte ezt.

„Ebből a szerencsétlen, gyászos eseményből a saját malmára próbált politikai hasznot harácsolni” -szólta le a levezető elnök Szabót.

Orbán pedig  nem élt a válasz jogával.