Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ujhelyi István: Dobrev Kláráék „copy-paste átvették az egész programunkat”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest Rövid indexes interjúban magyarázza pártja, az MSZP gyenge szereplését Ujhelyi István, az EP-kampány főnöke. Ebben Ujhelyi azt mondja, szerinte a DK kampánya során az MSZP teljes „Szociális Európa” programját átvette, valamint egyszerűen az ő szavazóikra mentek rá a DK-sok.

„azt hiszem, hogy sokszor kreativitásában, ügyek vitelében ügyesebbek is voltunk a DK-nál, de a Klára-brand nekik működött. Ráadásul nekem végig az az érzetem volt, hogy tulajdonképpen közösen mozgósítunk, mintha együtt, egymásért kampányolnánk, aztán a végén rájuk mentek el szavazni. Eközben a Párbeszéd szavazói meg, más okból, elmentek a Momentum felé, nem működött az összefogás-keresésünk.”

értékelte a kampányfőnök röviden a tanulságokat, majd azt is elárulta, az MSZP jövő szombaton dönt arról, hogy az elvileg Tóth Bertalan pártelnök által listavezetőként szerzett EP-mandátummal ki megy majd ki végül a szocialistáktól egyedüliként az EP-be.

Ő maga, miközben elismerte, komoly kudarc volt az eredmény, nem látja azt, hogy kampányfőnökként ő lenne ezért elsősorban a felelős, de hozzátette, „részletes jelentést” készít majd az elnökségnek, amelyben kielemzik a rossz szereplés okait.

„mi voltunk, akik javasoltuk, hogy legyen közös lista, de a DK azonnal kikosarazott minket, attól tartok, hogy az ellenzéki választók minket büntettek meg, amiért mégsem csináltuk meg ezt az összefogást.”

Vetette fel Ujhelyi a szerinte lehetséges egyik fő okot.

„megvolt a saját sztorink is, az a bizonyos szociális Európa, amiből levezettük a programunkat. Én mélyen hiszek ebben, eddig is ezért dolgoztam az EP-ben, és ezután is ezt teszem, ha tehetem. És ez az MSZP sztorija; az MSZP uniós partcsaládja a második legnagyobb erőként képviseli ezt és bizony végre is fogja hajtani a következő években. De a DK zseniális húzással az első napon átvette ezt a sztorit, méghozzá Dobrev Klárával. Copy-paste átvették az egész programunkat, ráültek a sztorinkra, és a saját jelszavaikkal, valamint Klárival elvették tőlünk. Ügyesen csinálták.”

-tette még hozzá.

Címlapkép: Facebook / Ujhelyi István