Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bérlakásprogramot akar az ellenzék

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ez a 9.napirendi pont. Jelenleg 40 millió forint jut a költségvetésben a bérlakás felújításra, emellé legalább 30 maximum 100 milliót szeretne az ellenzék. 100 üresen álló lakás van szerintük Szombathelyen. Balassa Péter Jobbikos ellenzéki képviselő szerint 1 lakásra közel 100 jelentkező jut. Balassa azt kéri, hogy ezt fogadják el most, és döntsenek arról, hogy a megfelelő információk beszerzése utána  következő ülésre egy kidolgozott bérlakás koncepcióval jöjjön.

A jegyző szerint nem egyértelmű a javaslat, nem felel meg a szabályoknak.

A Fidesz egy képviselője szerint a bérlakás építés túl nagy teher, nincs rá fedezet a költségvetésben. De ezt megoldja a CSOK és az anyahitel.

A volt MSZP-s polgármester Ipkovich arra hívja fel a figyelmet, hogy de nem mindenki tud ezekkel a kedvezményekkel élni, ezért van szükség a bérlakásokra.

Rettegi Attila fideszes képviselő szerint csak politikai hangulatkeltés a bérlakás építés. Szerinte meg vannak oldva a problémák, számos család költözött be 2010 óta, de sokan nem tudnának élni vele, mert nincs elég pénzük.

Újra a beterjesztő a Jobbikos Balassa kapja meg a szót, azt mondja a kormánypárti képviselők 30 millióból információs táblát raknának a főtérre, ő ebből bérlakást építene inkább.

Molnár Miklós alpolgármester (ellenzék, az ő átállásával lett meg az ellenzéki többség) arról beszél, hogy fel vannak mérve az üresen álló lakások, és 70-80 lakás van ami felújítható. Azt javasolja idén 70-100 millió forint költsön a város a felújításukra. Azt javasolja bérlakás építés program csak hosszabb távon legyen, ha van rá fedezet.