Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A következő előterjesztés: egyszeri kafetéria a bölcsődei, óvodai dolgozók, szociális dolgozók és az önkormányzati fenntartású kórházi orvosok részére

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Balassa Péter jobbikos képviselő számításai szerint 877 alkalmazottat érinthet az általa javasolt kafetéria juttatás, amellyel mostani, szerinte rendkívül alacsony bérezésükön segítene, fejenként 20 000 forinttal.

Puskás Tivadar szerint összesen 1400 ilyen dolgozó van, de most elismerte, rosszul számolt, és csak a Balassa Péter által felsoroltakra fog vonatkozni. Annak ellenére pedig, hogy Balassa már közölte az érintettek számát, Rettegi Attila Fdiesz-KDNP-s képviselő ismét rákérdezett erre, majd arra, miért nem vonatkozhat majd ez a pénz a kulturális intézményekben dolgozókra.

Emellett viszont arra is rákérdezett

„mennyibe fog vajon ez kerülni a városnak?”

Balassa Péter kiemelte, a Fidesz-KDNP-s vezetés eddig egy fillért sem akart adni, most 20 000 forintot adnának 877 embernek.

Erre a válaszra Puskás polgármester a kafetéria-juttatás járulékvonzatai miatt kezdett aggódni, arról beszélt, ez így elég drága lenne.

Lendvai Ferenc fideszes tanácsnok ezenkívül az előterjesztést minőségileg rettenetesnek minősítették, és azzal is támadták, miért nem jut abból például a szimfonikus zenekar tagjainak is.

Emellett ismét ellentmondásos módon azt is mondják, nincsen most minderre költségvetési forrása Szombathelynek. Mindezek után pedig még megkérdezte a jobbikos Balassától:

„Ön egy évtizedig jobboldali értékek mentén politizált, most meg nem. Hogy van ez???”