Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kunhalmi: Össze kell kapaszkodnunk!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kunhalmi Ágnes az adventi alkalomhoz és díszítéshez illően Orbán Viktor örökzölddé váló „Boldog karácsonyt” köszönésével nyitott, majd a köztársasági elnök szerepéről beszélt a rabszolgatörvény aláírása kapcsán. Az MSZP-s politikus visszautalt arra, hogy Áder Jánost már több alkalommal kérték hiába, hogy álljon a nép oldalára, és ezt szerinte most sem fogja megtenni.

Fotó: Markoszov Szergej

Példaértékűnek nevezte az elmúlt évek megosztottsága után a parlamenti ellenzék pártok összefogását és a szakszervezetekkel való együttműködését. Ennek kapcsán azt is megfogalmazta, hogy az együttműködés hangsúlyozása nem „összefogásblabla”, hanem előfeltétele bármilyen ellenzéki politikai sikernek, és már sokkal korábban is ezt kellett volna tennie azoknak, akik nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel.

„De jobb később, mint soha”

–tette hozzá

Kunhalmi szerint elfecsérelt 30 év volt a rendszerváltás utáni időszak, ha a magyar kormánytól csak annyira telik, hogy a munkásokról húzzon le még újabb bőrt, és kiszolgáltassa őket a multiknak.

Arra is kitért, hogy Kövér László házelnöknek semmilyen erkölcsi alapja nincs, hogy egy jogállamban az ellenzék jogait és csorbítsa, és a képviselőkön retorziókat alkalmazzon.

Szerinte mindig a kötelezettségeket hangsúlyozza a Fidesz, de ezek teljesítéséhez nem teremti meg a feltételeket. Példaként hozta ehhez az oktatás hiátusait:

„Hogy az Istenben várja el a Fidesz azt, hogy az oktatási rendszerből kihulló gyerekek dolgozó emberként befizessék az adót?”

Szerinte össze kell kapaszkodnia mindenkinek, aki nem  ért egyet a kormánnyal, különben

„Ezek el fogják vágni mindenkinek a torkát”

 

 

Címlapkép: Markoszov Szergej