Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Kordás László: Az önkéntes túlnmunka egy kamu

Kálmán Olga a Kossuth térről jelentkezik be élőben, ahol a szakszervezeti képviselőkkel beszélget. Elsőként a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét, Kordás Lászlót kérdezte a rabszolgatörvényről. Kordás elmondta, felmérésük szerint a munkavállalók 83%-a nem kér a rabszolgatörvényből.

Úgy véli, a béreket kellene emelni, nem a túlórákat: a kormány által emlegetett „önkéntes túlmunka” egy kamu.

A túlnyomás miatt megbetegszenek az emberek, a három napon túli táppénzek száma már most növekszik, már most érezhető, hogy túlhajtják magukat a munkavállalók, az egészségügyi állapotuk még tovább romolhat, ha 6 napos munkahétre kényszerítik őket.

Szerinte a munkáltatók egy jó része is azt mondja, hogy túlzás a rabszolgatörvény, igazából ők sem tudják, ki kérte ezt a szabályozást, valószínűleg német multinacionális cégek állhatnak a háttérben.

A szakszervezetek részt vettek a kormánnyal való tárgyalásokon, Kordás szerint  először engedékenynek tűnt a törvénymódosítást beterjesztő Kósa Lajosa a 400 órás túlórával kapcsolatban, a második egyeztetésen azonban már egyáltalán nem volt hajlandó kompromisszumos megoldásra.