Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„A mi kollégáink korán halnak meg, nem úgy mint a benzinkártyás, közpénzen élő politikus urak!”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Székely Tamás (képünkön), a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke beszéde elején a Liga és Munkástanácsok példájáról beszélt, akik még tegnap este is azt hitték, hogy a kormány a dolgozók érdekében cselekszik majd.

Székely szerint azonban valójában a szakszervezetek nyújtanak igazi védelmet.

„A mi kollégáink korán halnak meg, nem úgy mint a benzinkártyás, közpénzen élő politikus urak!”

Míg máshol heti 28 órás munkaidőben állapodnak meg, itt a 40 óra kerül veszélybe, tudja ezt Kósa és Szatmáry Kristóf is – hangsúlyozta Székely.

„Az itt tüntető Audi-dolgozók gyártják azokat az autókat, amikből nem hajlandók kiszállni a képviselők, akiket nem érdekelnek a családok az általuk meghirdetett családok évében” – mondta az érdekképviseleti vezető A fideszes képviselők szerinte biodíszletnek használják a magyar konföderációs vezetőket, miközben a tüntetés idejére lezárják a Kossuth teret.

Beszéde végén Székely Tamás felszólította a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényjavaslatot. Hozzátette, szerinte is fontos  a diákok és munkások együttműködése.

Székely Tamás beszédet mond a rabszolgatörvény elleni tüntetésen. Fotó: Csoszó Gabriella / Free Doc

 

Címlapkép: Székely Tamás beszédet mond a rabszolgatörvény elleni tüntetésen 2018. december 8-án. Fotó: Csoszó Gabriella / Free Doc