Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Vona Gábor elismerte a kudarcot, és lemondott a Jobbik elnökségéről

Vona Gábor egy perccel az után kezdte el sajtótájékoztatóját, hogy Orbán is elkezdte értékelni a választásokat.

A Jobbik elnöke beszéde elején kijelentette, a választások eldőltek, elismerte, hogy a Fidesz nyert, és a Jobbiknak nem sikerült elérnie, amit akart, vagyis a kormányváltást.

A Jobbik Vona Gábor szerint tiszta kampányt vitt, nem megosztani, széthúzni akarta a magyarokat, hanem összefogni. Szerinte akik a Jobbikra szavaztak, nem ültek fel a hazugságoknak.

Kiemelte, hogy a Jobbik megőrizte szavazatarányát, ami egy ekkora részvétel mellett nagy támogatottság-növekedést jelent, a Jobbik pedig a legnagybb ellenzéki párt. Szerinte egy párt maradt állva a Fidesszel szemben, mégpedig a Jobbik.

Ez után kijelentette, hogy ígéretéhez híven benyújtja lemondását, és a pártnak kell eldöntenie majd, hogy kit szeretne elnökének. Újságírói kérdés után arról is beszélt, hogy a vereségért vállalt felelősség az egész párté, mert a stratégiát, amit ajánlott, a párt egésze elfogadta.

Elmondta még, hogy vannak olyan szakterületek, amelyekben a lehető legnagyobb erőbedobással fognak küzdeni az Országgyűlésben. Az egyik ilyen a kivándorlás megállítása. Ez után is jobb egészségügyért és oktatásért, bérlakás-programért fognak küzdeni, valamint a bérek felzárkózásáért és a korrupció megszüntetéséért.