Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor: „Most kell szerénynek lenni, mert van mire”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Orbán Viktor a Bálnában, a Fidesz-KDNP eredményváró helyszínén értékelte a kormánypártok újabb, zsinórban harmadik fölényes győzelmét. A miniszterelnök „Viktor, Viktor!” skandálás közepette lépett pódiumra, hogy megtartsa beszédét.

Budapest, 2018. április 8.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyûlési képviselõ-választás napján, 2018. április 8-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A kormányfő úgy fogalmazott, Magyarország ma nagy győzelmet aratott. Majd hozzátette visszafogottnak kell most lenniük, mert most „van mire szerénynek lenni”. Majd köszönetet mondott a hűségért külön azoknak, akik kitartottak, és a Fidesz-KDNP-re szavaztak az elmúlt években, és a külhoniaknak, „akik megvédték az országot”. Köszönetet mondott a külhoniaknak és lengyel barátainknak. Háláját fejezte ki az önkénteseknek, az aktivistáknak és azoknak, akik imádkoztak a Fideszért és érte személyesen.

„Nagy csata van mögöttünk” – utalt a kampányra Orbán Viktor, majd azt mondta, lehetőséget adtunk magunknak, hogy megvédjük megvédhessük magunkat. Beszéde végén utalt arra, hogy a következő Orbán-kormány folytatni fogja a megkezdett politikát: „A mi hazánk még nem tart ott, ahol szeretnénk, de együtt indulunk tovább a megkezdett úton” – szögezte le, végül pedig a  „Soli deo gloria”, azaz az „Egyedül Istené a dicsőség” idézettel lépett az ünneplő fideszesek közé.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán