Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem találjuk az ellenszert – Gyurcsány tanácstalan

Ez a cikk több mint 6 éves.

A DK elnöke éjfélkor értékelte a választások eredményét, Gyurcsány Ferenc többször is visszatért a sajtótájékoztatóján oda, hogy délután, a szavazás estéjén sokkal bizakodóbb volt.

„Egyetlen kérdés maradt nyitva ezen a választáson, hogy amikor összeszámolják az összes szavazatot és hivatalos lesz az eredmény, lesz-e a Fidesznek kétharmada, vagy sem” – mondta Gyurcsány Ferenc.

„A kétharmados fékevesztett Fidesz, amely úgy érzi, hogy az elmúlt négy év politikája sikert hozott, és visszaállítják a kétharmadot, azt hiszem a határtalan agresszió és az embertelenség idejét hozza el.” – folytatta Gyurcsány. „Nem találjuk az ellenszerét annak a az egyetlenegy ügyre épülő, ellenségképző, iszonyatos médiakampánnyal támogatott politikának, amit a Fidesz az elmúlt években folytatott” – mondta a DK elnöke. Elismerte, hogy hiába tartja ezt hazug politikának, úgy látszik, nem képes a választóknak elmondani, hogy rossz irányba mennek a dolgok.

Ezután kitért arra, hogy DK első parlamenti választás megmérettetésén bejutott a parlamentbe, és megkétszerezte a képviselőinek a számát. Jelen állás szerint 9 képviselőjük lesz a következő országgyűlésben. A siker persze nem lelkesítette, elmondta, hogy a választás szerinte nem volt sem szabad, sem tisztességes.

„Nem alkuszunk meg a rendszerrel, nem fogunk idomulni annak hazugságaihoz és kegyetlenségéhez” – folytatta Gyurcsány Ferenc. Azt ígérte, hogy a DK ádáz ellenfele lesz a Fidesz politikájának, és úgy fogalmazott, hogy lesz ehhez erejük és kitartásuk.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy nem hagy fel a politizálással, Vona Gábor lemondását nem kommentálta. A koordinációval kapcsolatban kifejtette, hogy szerinte nem ez a lényeg, ez egy technikai jellegű kérdés. Pár órája sem gondolta, hogy 110-nél több mandátumot szerez a Fidesz. Nem tudta elképzelni, hogy a Fidesz a listás eredményén is tud javítani. A DK elnöke ezt tartja a legfontosabb elemzendő tényezőnek. Újra kifejtette, hogy nem látja, hogy mit tehet az eszköztelen ellenzék a Fidesz, – ahogy Gyurcsány fogalmazott -, 1 bites politikájával.

MTI Fotó: Mohai Balázs