Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

 

 

A Fordulat társadalomelméleti folyóirat a Társadalomelméleti Kollégium lapja. Évente kétszer jelenik meg, a számok egy-egy témát járnak körül fordítások és eredeti tanulmányok segítségével. Legutóbbi számaink középpontjában olyan témák álltak, mint a populizmus, a klímaváltozás vagy a szolidáris gazdaság. Régebbi számaink összes cikke elérhető a honlapon, friss infókért és érdekes cikkekért pedig a Facebook-oldalunkat érdemes követni.

A folyóiratra elő lehet fizetni a Patreonon is már: rendelhető elektronikus illetve papíralapú példány is.

 

Az aktuális szám kapható

Kérdéseket vagy kommenteket a [email protected] email címre várunk.


A harminckettedik szám (2023/1.) tartalma:

Kína I. – A polgárháborútól a világgazdaság műhelyéig

A Fordulat 32. számának célja, hogy a Kína megnövekedett globális szerepéről – és így Magyarországon és a régióban megjelenő befolyásáról is – folyó vitákhoz egy olyan perspektívát keressen, ami a kínai szocializmus és annak reformja utáni gazdasági növekedés történetét a globális kapitalizmus dinamikáiba ágyazva tudja értelmezni.

A lapszámban a Chuang szerzői kollektíva által szerkesztett Chuang folyóirat részletei jelennek meg, melyek a szocialista iparosítás, reform és globális piaci integráció időszakait tekintik át úgy, hogy a belső politikai és társadalmi folyamatokat mindig a világgazdasági integráció tágabb környezetéhez és belső ellentmondásaihoz kötik.